Sinop Nükleer Santral Projesi Durdu mu? 

Sinop Nükleer Santral Projesi Durdu mu? 

Sinop Nükleer Santral Projesi Durdu mu? 

Japon ekonomi gazetesi Nikkei'ye röportaj veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sinop Nükleer Santrali projesinin istenilen seviyede ilerlemediğini söyledi. Erdoğan: "Sinop nükleer santralinin istediğimiz gibi ilerlememesi elbette üzücü" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan G-20 zirvesi kapsamında bulunduğu Japonya’da ülkenin saygın gazetesi Nikkei’ye röportaj verdi. Erdoğan röportajında Japon Mitsubishi ile ortak olarak Sinop'a yapılması planlanan ikinci nükleer santral projesine ilişkin olarak istenilen noktada olunmadığı açıklamasında bulundu. Erdoğan'ın beyanatı, projenin durdurulduğu iddialarını gündeme getirdi.  

JAPONYA İLE ENERJİ İŞ BİRLİĞİ SADECE NÜKLEERDEN İBARET DEĞİL 

Erdoğan röportajında, nükleer enerjinin, enerji tedarik kaynakları arasında yer almasının 2023 hedeflerinden biri olduğunu belirterek bu çerçevede uluslararası ortaklarla iş birliği içinde çalışmalara devam ettiklerini anlattı. Sinop nükleer enerji santrali projesindeki duruma değinen Erdoğan, şunları kaydetti: "Japon tarafınca hazırlanan fizibilite çalışması raporu ve maliyet analizi Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığımız ve diğer ilgili kurumlarımız tarafından detaylı olarak incelenmiştir. Hem maliyet hem de proje takvimi açısından ilk anlaşmamız ile uyumlu olmayan bir tabloyla karşılaştık. Sinop nükleer santralinin istediğimiz gibi ilerlememesi elbette üzücü. Ancak Japonya ile enerji alanındaki iş birliğimizi sadece nükleer enerjiyle sınırlandırmıyoruz. Temiz kömür, yenilenebilir enerji, Ar-Ge çalışmaları, insan kaynakları geliştirme ve ulaştırma projeleri gibi birçok alanda Japonya ile birlikte çalışabileceğimizi düşünüyoruz. Bu sebepten kurumlarımız arasında, enerji alanındaki ikili ilişkilerimiz için bir yol haritası görevi görecek bir mutabakat anlaşması imzalamayı umuyoruz. Japonya ile enerji konusundaki iş birliğimizi derinleştirmek için tam kararlılığa sahibiz."

-Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 28 Haziran 2019, 10:52
YORUM EKLE
YORUMLAR
Nihat
Nihat - 5 yıl Önce

Bu çok sevindirici bir haber, tüm Sinop ve Karadeniz halkı için de onca kesilen ağaç ne olacak sorabilir miyim? Yaa arkadaş dereyi görmeden paça sıvıyorsunuz yazık vAllahi yazık billahi yazık..
Gene kandırıldık mı diyeceksiniz..!
İnş. hiç yapılmaz o santral Sinop'a

Adem'in biri
Adem'in biri - 5 yıl Önce

Amerika,Almanya,İngiltere,Fransa,Japonya,
Rusya, gibi birçok gelişmiş ülkeleri bırakın iki sınır komşumuz Bulgaristan ve Ermenistan'da bile nükleer santral var ama ülkemize gelince sakın yapılmasın patlayabilir. Ya bu nasıl mantıktir . Yıl 2019 ve hâlâ Ülkemizde bir tane bile nükleer santral yok ve bunun için yetkililerden hesap sormak dururken nükleer istemezuk yoksa patlayabilir. İkinci en büyük yalan gelişmiş ülkeler nükleer enerjiden elektrik elde etmeyi bırakıp yenilebilir enerji yani rüzgar ve güneş enerjisine geçiyorlar.Evet gelişmiş ülkeler yenilenebilir enerjide yeni birçok yeni yatırım yapıyorlar ama nükleer santrallerini kapatmıyorlar ,eski bir nükleer santral i kapatıp yeni iki nükleer santral açıyorlar.NUKLEER HEMEN ŞİMDİ . Çok geç bile kaldık

SIRADAKİ HABER

banner115