Ramazan davulcuları Boyabat sokaklarında

Ramazan davulcuları Boyabat sokaklarında

Yüzyıllardır geleneksel olarak Ramazan aylarında sokakları şenlendiren ramazan davulcuları, Boyabat ilçesinde de sahur vaktinde Boyabat sokaklarında vatandaşları uyarma ve gelenekleri yaşatma anlamında davul çalarak Ramazan ayına renk katıyorlar.

2020 yılı Ramazan ayında Boyabat Belediyesi tarafından organize edilerek görevlendirilen toplam dokuz davulcu her mahallenin sokaklarını adım adım gezip, davul çalıyor, vatandaşları uyarıyor, sahura kalkan vatandaşlarımıza da renkli anlar yaşatıyorlar.

Bu yıll koronovirüs (Covid-19) salgını nedeniyle alınan tedbirler kapsamında davulcuların mani söylemesi, evlerin kapılarına gelmesi yasalandığı için sadece davul çalan Ramazan davulcuları Boyabat Sesi için birer mani söyleyerek okuyucularımıza sunmamıza imkan tanıdılar. Davulcu Turgut Kuzulu, gazetemize yaptığı açıklamada işlerini severek yaptıklarını belirtip, "Yasaklar olmasaydı manilerimizi söyler daha şenlikli bir ortam yaratırdık. Ancak devletimizin aldığı tedbirlere de saygı duyuyoruz. Tüm vatandaşlarımıza hayırlı sahurlar diliyor, önümüzdeki Ramazan Bayramlarını kutluyoruz." dedi.

Mahmut Coşkun

Güncelleme Tarihi: 13 Mayıs 2020, 17:12
YORUM EKLE
YORUMLAR
Meydan
Meydan - 4 yıl Önce

Kumluk mahallesi de oturuyorum ama buradan geçmiyor ki yarı yoldan geri dönüyor sanki yasak sokak neden acaba.

SIRADAKİ HABER

banner115

banner124

banner138