Odtü'lü öğrenci ve hocalar Boyabat'ı gezdi

Odtü'lü öğrenci ve hocalar Boyabat'ı gezdi

ODTÜ'LÜ ÖĞRENCİLER BOYABAT'IN TARİHİ MEKANLARINI GEZDİ

06 Mart 2020 Cuma günü Orta Doğu Teknik Üniversitesi öğrencileri gerçekleştirdikleri etkinlik kapsamında Boyabat'a gelerek tarihi mekanları gezdi.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü öğrencileri ve öğretim görevlileri Boyabat'a gelerek tarihi ve kültürel yerleri gezdi.Tarihi Orta Çarşı,Boyabat Evleri ve Boyabat Yaşayan Kültürel Miras Müzesi'ni gezen grup üyeleri Boyabat'ın kültürel kimliğine hayran kaldıklarını söylediler.

Büyük ölçüde tamamlanan ve Nisan ayında açılması planlanan Boyabat Yaşayan Kültürel Miras Müzesi'ni çok beğendiklerini ifade eden öğretim görevlileri, müzenin Boyabat'ın Kültürel Mirasının gelecek nesillere aktarılması açısından çok önemli olduğunu vurguladılar.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölüm Başkanı Prof. Dr.Çağatay Keskinok '' Boyabat bizim gözlemlerimiz neticesinde tarihi yönden bozulmamış bir bölge.Çarşı, mahalle, kale üçgeninde etkili bir şehir ve bölge planlaması ile ilçe turizmine büyük katkı sağlayacak potansiyele sahip. Boyabat tarihin ve doğanın birleştiği nadir ilçelerden birisi olarak görünüyor, bu kapsamda ziyaretçilerin de çok verimli keyifli vakit geçirecekleri bir kültür şehri.''dedi.

Gezi programına Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı'nın yanısıra Sinop İl Kültür ve Turizm Müdürü Hikmet Tosun'da katıldı.

-BOYABAT SESİ

Güncelleme Tarihi: 07 Mart 2020, 11:46
YORUM EKLE
YORUMLAR
Atsen Başoğlu Köse
Atsen Başoğlu Köse - 4 yıl Önce

Kaleye niye çlkmzmışlar.

SIRADAKİ HABER

banner115