Milletvekili Maviş'ten, Boyabat'la İlgili Önemli Konularda Açıklamalar..

 Milletvekili Maviş'ten, Boyabat'la İlgili Önemli Konularda Açıklamalar..

AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, Boyabat ilçesinde bir dizi ziyaretlerde bulunup, ilçeye gelecek doğal gaz ve TOKİ inşaatlarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 

Maviş, beraberinde İlçe Kaymakamı Fatih Aksoy, Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, Ak Parti Sinop İl Başkanı Uğur Giresun, Ak Parti Boyabat İlçe Başkanı Ferhat Yıldız ve diğer ilgililer olmak üzere Tarihi Boyabat Orta Çarşı ve Kasaplar Çarşısındaki ziyaretlerinde esnaflarla sohbet edip sorunlarını dinledi. 

Tarihi Kasaplar Çarşısında restore edilen eski belediye binasında Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün açmış olduğu el sanatları kurslarını da ziyaret ederek incelemelerde bulunan Maviş, kurs hocaları ve yöneticilerinden bilgi aldı. 

Maviş ve beraberindeki heyet, daha sonra Boyabat Ziraat Odası Başkanı Cemil Elmacı'yı makamında ziyaret edip hayırlı olsun dileklerinde bulundu. Elmacı'nın, Boyabat ilçesindeki tarım ve hayvancılıkla ilgili dile getirdiği sorunları dinleyen Maviş, ilçede tarım ve hayvancılığın gelişmesi için önerilerin dikkate alınacağını ve ellerinden gelen çalışmaları yapıp sorunları çözmeye çalışacaklarını söyledi. Maviş " Kuraklık, dolu, sel gibi felakete uğrayan çiftçilerimiz hükümetin de gündemindedir. Çiftçilerimizin zararlarının karşılanması için devlete olan kredi borçlarının ertelenmesi için kendilerine tam destek olacağız. En kısa zamanda Saraydüzü, Durağan ve Boyabat ilçe tarım müdürleri, ziraat odaları temsilcilerimiz ve çiftçilerimizle birlikte çalıştay yapacağız." dedi. 

Maviş, son olarak Yıldız Mahallesi Çorak yolu üzerinde inşaatı devam eden İmam Hatip Külliyesi inşaatını ziyaret ederek, inşaatın durumuyla ilgili yetkililerden bilgi aldı. 

Maviş, Boyabat Sesi muhabirinin sorularını da cevaplayarak Boyabat'ta yapılan hizmetler hakkında bilgi verdi. Boyabat ilçesine kadar döşenen doğal gaz boru hattı ve ilçe merkezinin doğal gaza ne zaman kavuşacağı, inşaatı başlayacak olan TOKİ konutları hakkında da önemli açıklamalarda bulundu. 

Milletvekili Maviş, açıklamasında "Öncelikle bugün üç temel amaç için Boyabat'tayız, birincisi vatandaşlarımızla bir araya gelmek onları dinlemek için buradayız, ikincisi Boyabat'ta devam eden bazı yatırımlarımızın son halini görmek için buradayız.

Aslına uygun olarak yeniden restore edilen Kemaldede Camisinin son halini gördük, yine eski belediye binamız restorasyon sürecinde zaman zaman inceleme fırsatı yakalamıştık, binanın son halini de görmek istedik.

Burada halk eğitim merkezimize ait kurslar devam ediyor, inşallah kısa süre içerisinde burada üretilen ürünleri yine Kasaplar Çarşısı'nda dükkanların içerisinde sergileyebilecekleri imkan da kendilerine sağlanacak.

Orta Çarşı'da esnafımız ile görüştük, Aralık ayı içerisinde Kültür Bakanlığımız ile yaptığımız görüşmeler sonucunda Orta Çarşı'nın projesi tamamlanan üç sokağının ihalesine Ocak ayı içerisinde çıkıyoruz. Orta Çarşı'nın tarihi kimliğine kavuşacağı en güçlü ve en büyük adımı atmış oluyoruz. Bu kapsamda Orta Çarşı'yı tamamlar tamamlamaz bu defa da temel hedefimiz eski tarihi Boyabat Evlerini aslına uygun olarak restore edip Boyabat'ı Göynük, Mudurnu, Beypazarı, Kastamonu, Amasya gibi bu mimarı havzanın ruhuna uygun bir parçası haline getirmek için adım adım ilerliyoruz.

Bütün bu işleri yaparken de Cumhurbaşkanımızın desteği ile yapıyoruz. Ben bütün Boyabatlılar adına Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum." dedi. 

Boyabat'ta tersine göç oluşturmak için çalışıyoruz

Doğalgaz ile beraber en önemli mesele TOKİ meselesi.Biz Boyabat'ta bir tersine göç oluşturabilmek için doğalgazı çok önemli bir imkan olarak görüyoruz ama bu tek başına yeterli değil.Aynı zamanda orta ve alt gelir grubuna uygun şekilde konut arzının da sağlanabilmesi lazım.Bu açıdan Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız birinci etapta 120 konut olmak üzere, talebe göre de  ikinci ve daha sonraki etaplarında bu rakamların artırılması imkanını Boyabat'ta sundu.Şimdi belediye başkanımız yer ile ilgili çalışmaları yürütüyor şuana kadar da 300'ün üzerinde başvuru var,15 Ocak'a kadar gelen talepler üzerine ikinci ya da üçüncü etabın planlamasının yapıp yapılmamasına karar verilecek.
 

Boyabat'ın doğal gaza kavuşması hakkında da konuşan Maviş; 

"Bizim için zor kısmı tamamlandı, zor kısmı şu, biliyorsunuz 47 km hattan geliyor bu hat, üzerinde Boyabatımıza kadar geldi. Bundan sonraki aşama şehir merkezindeki çalışma olacak, yani doğal gaz hatlarının hanelere çekilmesi,aboneliklerin yapılması ve doğal gazın hanelerde yanar hale gelmesi.

Doğal gaz girişi ilçemizin Yenimahelle Aşıklıtekke'ye kadar yapıldı. Sanıyorum bir ay içerisinde ilk ateşi vereceğiz. Ancak şehrin tamamının doğal gaza kavuşması kademe kademe gerçekleşecek. Bir yıl içerisinde şehrin tamamının doğal gaza kavuşması teknik olarak mümkün değil.Önümüzdeki yıl çok ciddi bir mesafe katedilecek bir sonraki yılda kademe kademe Boyabat'ın % 90'ı doğal gaza kavuşacak." ifadelerinde bulundu.

Mahmut Coşkun

Güncelleme Tarihi: 04 Ocak 2020, 11:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115

banner124

banner138