Maviş '' Orta çarşı restorasyonu başlıyor''

Maviş '' Orta çarşı restorasyonu başlıyor''

MAVİŞ, BOYABAT ORTA ÇARŞI RESTORASYONU BAŞLIYOR

AK Parti Sinop Milletvekili ve Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Dr Nazım Maviş tarih, kültür ve medeniyet şehri Boyabat'ın köklü esnaf kültürünün yaşatıldığı Orta Çarşı restorasyonu ihalesinin tamamlandığını duyurdu. Maviş 1. etap restorasyon çalışmalarının kısa süre içinde başlayarak orta çarşının asli kimliğine kavuşturulacağını söyledi.

Maviş, Boyabat'ın tarihi değerlerinin gelecek kuşaklara aktarılmasına yönelik başlatılan Kentsel Tasarım ve Tarihi Kent Dokusunun Sağlıklaştırılması projesi kapsamında 1. etapta 61 yapının restorasyonunun yapılacağını, geride kalan yapılarla ilgili 2. Etap projelerin onay sürecinde olduğunu, en kısa sürede sonuçlandırılması için ilgili Bakanlıklar nezdinde yürütülen çalışmaların dikkatle takip edildiğini ifade etti. 

Maviş, Boyabat tarihi orta çarşının dokusunun aslına kavuşmasıyla turizm ve ticaretin canlanmasına önemli katkısı olacağını ifade etti. Projeye desteklerinden dolayı Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri ERSOY, Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan başta olmak üzere Bakanlık yetkililerine, İl Başkanı Uğur GİRESUN'un şahsında AK Parti teşkilatına ve Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı'ya teşekkür ederek projenin hayırlı olması temennisinde bulundu.

Güncelleme Tarihi: 11 Ağustos 2020, 10:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115