Kültür Yolu çalışmaları başladı

Kültür Yolu çalışmaları başladı

Bizans, Roma ve Osmanlı olmak üzere birçok medeniyetin izlerini taşıyan Boyabat Kalesi kapılarını turizme açıyor.  

Boyabat Belediyesi, tarihte büyük önemi olan Boyabat Kalesi'nin Kırkkızlar kayası olarak bilinen bölümünde kültür yolu oluşturmak ve bu güzergahta bir turizm hareketi yaratarak tarihimizin genç nesillere aktarılmasına yönelik çalışma başlattı.

İlçeye ev sahipliği yapan Boyabat Kırkkızlar Kayası ile Boyabat'ın en eski yerleşim yerlerinden biri olan Yenimahalle'yi birbirine bağlayacak güzergahta yol yapım çalışmalarına başlandı.

Kırkkızlar Kayası üzerine Cam Teras ve Teleferik

Çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, "Boyabat'ın kalesi, konakları, bazaltı, kaya mezarı ve doğal güzellikleri ile bir açık hava müzesini andırdığını, bu güzelliklerin turizme kazandırılması adına üzerlerine düşen görevin gereği ne ise fazlasıyla yerine getirileceğini belirtti. Çakıcı, Kırkkızlar kayası üzerine yapımı düşünülen teleferik ve cam terastan oluşan tesise ulaşımı sağlamak adına yol yapım çalışmalarına başlandığını ve çalışmaların en kısa zamanda tamamlanacağını" söyledi.

Başkan Çakıcı basın büromuza yapmış olduğu açıklamada, "Boyabat Kalesi'nin turizme kazandırılması için çalışmalar hızla sürüyor. Şuan Yenimahalle ile Kırkkızlar kayasını birbirine bağlayacak yolda ekipler hummalı bir çalışma yürütüyor. Biz bu yola tarihi misyonuna yakışır şekilde kültür yolu adını verdik. Yol çalışmalarının sona ermesiyle birlikte, Kırkkızlar kayası üzerine yapmayı düşündüğümüz, proje çalışmaları tamamlanmış cam teras ve teleferikten oluşacak tesis için yapım ihale sürecini başlatacağız. Kalemizin görkem ve ihtişamına ayrı bir güzellik katacak projelerle ilçemizi turizm kenti haline getireceğiz. Turizm denince Boyabat, Boyabat denince turizm akla gelecek. Biz bunu hemşerilerimize birlikte başaracağız" diye konuştu.


-Haber merkezi

Güncelleme Tarihi: 22 Eylül 2018, 10:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115