Kaymakam Çetin ve beraberindeki heyetten koronavirüs denetimleri

Kaymakam Çetin ve beraberindeki heyetten koronavirüs denetimleri

Boyabat Kaymakamı Mehmet Nuri Çetin, Belediye Başkanı Şefik Çakıcı ve beraberlerindeki heyet ilçe giriş çıkışları ile çarşı içinde koronavirüs denetimlerinde bulundular.

Kaymakam Çetin ve beraberindeki heyet koronavirüs denetim ve incelemeleri için önce ilçe giriş ve çıkışlarındaki polis jandarma ve sağlık ekiplerinin denetim noktalarında incelemelerde bulunup yetkililerden bilgi aldı. Daha sonra ilçe merkezine gelen ekipler Adnan Menderes Bulvarı üzeri ve Orta Çarşıdaki iş yerlerinde denetimlerde bulundular. Sokaklardaki vatandaşlarla da görüşen Kaymakam Çetin ve beraberindeki heyet, koronayı yenmek için daha duyarlı olunacağı hakkında açıklamalarda bulundular.

Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, şehrin giriş ve çıkışları ile çarşı içerisinde yaptıkları denetimlerden memnuniyetle ayrıldıklarını belirterek, "Boyabatlıları tebrik ediyorum. Maske kullanımı yüzde yüz. Kaymakamımıza ve diğer katılımcılarımıza çok teşekkür ediyorum." dedi.

İlçe Kaymakamı Mehmet Nuri Çetin, bu günkü denetimlerde gördük ki Boyabatlı vatandaşlarımız kurallara uyma konusunda çok bilinçli davranıyorlar. İşletme sahiplerimiz ve vatandaşlarımızın kurallara uymalarından memnuniyet duyduk, dedi.

Kaymakam Çetin, "Boyabat hızlı geçişin olduğu bir ilçe. Kastamonu, Samsun, Sinop kara yolu ilçe merkezinden geçiyor. Sürekli hareketlilik var. Bu yönüyle de nüfusta yoğunluk oluyor. Burada sıkı önlemler almazsak sıkıntı yaşayacağız. O yüzden bütün kurumlarımız ciddi bir şekilde çalışıyor. Sadece bizim denetimlerimiz değil, her gün emniyetimiz, jandarmamız, belediye ekiplerimiz vatandaşlarımızla iç içe denetimlerini sürdürüyorlar.

Biz denetimlere sadece cezalandırmak amacıyla çıkmıyoruz. Vatandaşlarımızı bilinçlendirme, vatandaşlarımızla birlikte hareket ederek bu hastalığın üstesinden gelmek istiyoruz. Esnaflarımızla, vatandaşlarımızla bir aradayız. Böyle olunca da kurallara uyma yüzde yüze çok yakın.

Ben Boyabat halkına ve esnafına teşekkür ediyorum. Birlikte çalıştığımız belediye başkanımıza, çalışma arkadaşlarımıza, sağlık ekiplerimize fedakar çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum"
dedi.

Denetlemelere, İlçe Emniyet Müdürü Ali Asker Bayar, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Nihat Aydın, İlçe Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Bekir İnebeyli, Boyabat Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı İrfan Erbaş, denetim görevlileri ve diğer ilgililer katıldılar.

Mahmut Coşkun

Güncelleme Tarihi: 23 Eylül 2020, 17:15
YORUM EKLE
YORUMLAR
meraklı
meraklı - 4 yıl Önce

öncelikle covit 19 hastalarına geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Bu virüste en önemli tekbir sosyal mesafe kuralı yani 1,5 metre kuralı maske takmak (kola ve çeneye değil) . Ve aklıma takılan çok önemli bir soru? hastalığı atlatmış tedavisi bitmiş hastalar 14 karantinada kalmıyorlarmıydı?

bizmi yanlış biliyoruz çok merak ediyorum.
çünkü geçen hafta annemde virüs tedavisini gördüğü hastaneden çıktı ve doktorları 14 eve misafir kabul etmemizi ve evde karantinada kalması gerektiğini söylemişlerdi.

daha çok bilgiye ve daha çok aydınlanmaya ihtiyacımız var....

SIRADAKİ HABER

banner115