İl genelinde 228 köy yolu ulaşıma kapandı !

İl genelinde 228 köy yolu ulaşıma kapandı !

İl genelinde 228 köy yolu ulaşıma kapandı !

Sinop’ta etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle merkez ve ilçelerde 228 köy yolu ulaşıma kapandı.

Tüm Türkiye'de olduğu gibi Sinop'ta şiddetini artıran kar yağışı Sinop İl Genelinde toplamda 228 köyün ulaşımını etkiledi. Yoğun kar yağışı nedeniyle merkezde 9, Boyabat’ta 8, Ayancık’ta 55, Saraydüzü’nde 8, Dikmen’de 27, Erfelek’te 46, Türkeli’de 33, Gerze’de 42 köy yolu kapandı.

Sinop İl Özel İdaresi çalışma başlattı

Köy yollarının kapanması sonrasında çalışamalara başladıklarını ifade eden Sinop İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yahya Çınkıl şu ifadelere yer verdi ''İdaremiz tarafından; 
Merkez’de: 3 Greyder, 3 Kar bıçaklı kamyon, 1 Beko-Loder ve 1 Kepçe,Ayancık’ta: 3 Greyder, 2 Beko-Loder,Boyabat’ta: 3 Greyder, 2 Beko-Loder ve 1 kar bıçaklı kamyon ,Dikmen’de: 2 Greyder, 2 Beko-Loder ve 1 Loder ,Gerze'de: 2 Greyder, 2 Beko-Loder ,Erfelek’te: 2 Greyder, 2 kar bıçaklı kamyon ve 1 Beko-Loder,Saraydüzü: 1 Greyder ve 1 Beko-Loder ,Türkeli’de: 2 Greyder ve 1 kar bıçaklı kamyon ile kar mücadele çalışması yapılıyor. 

Toplamda 38 iş makinesi ve 76 personel ile çalışmalar devam etmekte olup, ihtiyaç halinde Loder, Ekskavatör ve Dozerlerde görevlendirilmektedir.
Ekiplerimiz öncelikle ana yollar ve acil ihbarlar olmak üzere çalışmalarına devam etmektedir. Grup köy yollarından başlatılan yollarda kar temizleme çalışmaları Sinop İl Özel İdaresi ekiplerince aralıksız devam ediyor
.''

-Boyabat Sesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115

banner124

banner138