Denizli Milletvekili Yasin Öztürk '' Boyabat Tuğla fabrikaları zor durumda ''

Denizli Milletvekili Yasin Öztürk '' Boyabat Tuğla fabrikarları zor durumda ''


2021 yılı Şubat ayında Boyabat'ta esnaf ziyaretinde bulunan Denizli İYİ Parti Milletvekili Yasin Öztürk mecliste Boyabat Tuğla Fabrikalarının sorunlarını dile getirdi. Öztürk Boyabat Ekonomisinin yapı taşlarından biri olan tuğla sektörünün zor durumda olduğunu vurguladı.

İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk meclis konuşmasında '' Sinop'un Boyabat ilçesinin 2020 sonu itibariyle nüfusu 44 bin 443 'tür. Boyabat'ı bugüne kadar ayakta tutan tuğla sektörüdür. Ülkemizin tuğla ihtiyacının yüzde yirmisinin Boyabat karşılamaktadır. Bu nedenle tuğla sektörü Boyabat'ın ekonomisini ayakta tutan en önemli unsurdur. Özellikle son günlerde sağanak gibi üst üste gelen zamlar tuğla fabrikalarının maliyetini artırmakta ve belini bükmektedir. Motorinin ve tuğla üretiminde kullanılan kömüre gelen büyük zamların gelmesi tuğla maliyetini artırmakta üreticileri kara kara düşündürmektedir. 
Ayrıca tuğla yapımında kullanılan toprak maden kabul edilmekte , maden ruhsatı harçlarının yüksekliği ve kalifiye eleman bulunmaması sektörün diğer bir sorunudur.

Boyabat'ta 26 tuğla fabrikası bulunuyor. Bu fabrikalarda toplamda 2500 işçi çalışmaktadır aileleri ile birlikte 10 bin kişi geçimini buradan sağlamaktadır. Yukarıda saydığımız olumsuzluklar böyle sürerse üretim yapılmaz duruma gelen tuğla fabrikaları birer birer kapanmak zorunda kalacak birçok çalışan işsiz kalacak Boyabat ekonomisi çökecektir.Acil bir şekilde bunun önüne geçilmelidir.'' ifadelerine yer verdi.

-Boyabat Sesi

Güncelleme Tarihi: 04 Aralık 2021, 10:11
YORUM EKLE
YORUMLAR
Boyabatlı
Boyabatlı - 2 yıl Önce

Bizi denizli vekili temsil ediyorsa bizim vekil ne işe yarıyor. Kurumlara yönetici atamaktan sıra gelmiyormu ?

Muammer Budak
Muammer Budak - 2 yıl Önce

Bırakın bu işleri hepsinin durumu iyi milleti köle kullanıyorlar boş konuşmuş o vekil mıdır kekil nedir

SIRADAKİ HABER

banner115