Daha önce Sinop’ta da açığa alınmış

İçişleri Bakanlığı'nca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında geçtiğimiz gün açığa alınan Şırnak Vali Yardımcısı Adem Ergül’ün Sinop’ta da görev yaptığı ve bu görevi sırasında yolsuzluk' iddiaları nedeniyle açığa alındığı öğrenildi.

Daha önce Sinop’ta da açığa alınmış

İçişleri Bakanlığınca, devam eden FETÖ/ PDY soruşturmaları kapsamında, Şırnak Vali Yardımcısı Adem Ergül, görevden alındı. İçişleri Bakanlığı tarafından gönderilen görevden uzaklaştırılma yazısı, vali yardımcısı Ergül'e tebliğ edildi. Ergül, içişleri bakanlığının 2017 yılı yaz kararnamesi ile Sinop Vali yardımcılığından Şırnak Vali yardımcılığı görevine atanmıştı. Akşam Gazetesinin haberine göre Şırnak'a Eylül 2017 yılında atanan Ergül, daha önce Sinop'ta 'yolsuzluk' iddiaları nedeniyle açığa alındı. Ergül'ün hakkındaki soruşturma devam ederken Şırnak'ta göreve başladı. PKK terör örgütünün etkin olmaya çalıştığı illerden birisi olan kentte Ergül, kritik görevlerde bulundu. OHAL Komisyon Başkanlığı, Polis ve Jandarmadan sorumlu Vali Yardımcılığı, İl Vali Vekilliği, Kamu İhaleleri gibi kurumlar Ergül'ün sorumluluğunda yer aldı. Ergül'ün, polis ve Jandarmadan sorumlu Vali Yardımcısı olarak tüm kozmik operasyon bilgilerine erişim imkanı vardı.

GİZLİ TOPLANTILAR YAPTI

Ergül'ün PKK ve FETÖ bağlantılı şahıslarla Ankara'da lüks otellerde gizli yaptığı toplantılar yaptığı öğrenildi. Ergül'ün Şırnak'ta icra edilen olan Meskun Mahal Operasyonları sırasında (şehir merkezinde yapılan) görev almış olan gazi ve personele karşı yaptığı mobinge varan yaklaşımlarda bulunduğu belirtildi.

Kaynak : Akşam

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115