Bu haberi okumadan seyahat izni başvurusunda bulunmayın ?

Bu haberi okumadan seyahat izni başvurusunda bulunmayın ?

Boyabat İlçe Kaymakamlığı bünyesinde kurulan Seyahat İzin Kurulu Başkanlığına bir aylık süre içerisinde izin için başvuruda bulunan kişilerden gerekçeleri uygun bulunan 848 kişiye seyahat izin belgesi verildi.

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de etkisini gösteren (Covid-19) salgını nedeniyle devletimizce alınan tedbirler kapsamında vatandaşların il ve ilçe içi ile dışına yapacakları seyahatlerinin il ve ilçelerde kurulan Seyahat İzin Kurulu tarafından değerlendirilerek gerekçeleri uygun görülen vatandaşlarımız aldıkları seyahat izin belgeleriyle seyahat edebiliyorlar.

Bu kapsamda 28.03.2020 Cumartesi günü Sinop Valisi Köksal Şakalar başkanlığında toplanan İl İdare Kurulunun kararları doğruldusunda Boyabat Kaymakamı Fatih Aksoy'un başkanlığında toplanan İlçe İdare Kurulu tarafından İlçe Seyahat İzin Kurulu oluşturularak Boyabat Prof. Dr. Necmettin Erbakan Spor Salonu'nda hizmet vermeye devam ediyor.

Bu kapsamda ilçe dışına seyahat etme zorunluluğunda olduklarını beyan edip, başvuru için İlçe Seyahat İzin Kurulu'na başvuran vatandaşlardan 848 kişinin gerekçeleri uygun görülerek seyahat izinleri verildi. İzin için başvuruda bulunan vatandaşlardan 120 kişi İstanbul'a, 34 kişi Ankara'ya, 152 kişi Samsun'a, 214 kişi Sinop'a, 328 kişi de diğer illere seyahat izin belgesi aldılar.

Kurul, verilen dilekçelerdeki gerekçeleri inceleyip uygun görülenlere izin belgelerini veriyor. Ancak ilçe dışına çıkış için gerekçeleri yeteri görülmeyen vatandaşlara izin belgesi verilmeyip, verilmeme nedeni de kendilerine açıklanıyor.

Bazı vatandaşlarımızın da bilgi eksikliği yüzünden ilçe içindeki seyahatları için de buraya geldikleri görüldü. Bu vatandaşlarımıza da ilçe içi seyahat için İlçe Emniyet Müdürlüğü ya da İlçe Jandarma Komutanlığına başvurmaları gerektiği söylenip yönlendirme yapılıyor.

Köylerden ilçe merkezine seyahat etmek isteyen vatandaşlar ise köy muhtarı ya da köy imamına isimlerini yazdırmak koşuluyla ilçe merkezine seyahat edebilecekler.

Çok önemli bir gerekçeleri olmadığı müddetçe 65 yaş üstü ve 20 yaş altı vatandaşlara seyahat izni verilmiyor.

Konuyla ilgili Boyabat Sesi muhabirine açıklamada bulunan İlçe Seyahat İzin Kurulu Başkanı Faruk Erdem, "Seyahat izni için yoğun bir başvuru var, ancak izin belgelerini kriterlere uygun gerekçeleri olan vatandaşlarımıza verebiliyoruz. Özellike Samsun ve Kastamonu'ya tedavi, İstanbul'a da ticari amaçlı başvurular var. Günübirlik olarak Sinop'a başvurular var. Saraydüzü ve Durağan'a da çiftçilik belgesi olanlara verdiğimiz izin belgeleri ile gidiş gelişler sağlanıyor.

Sağlık sebepleri, vefat veağır hastası olanlar, ticari işleri olan, üretim yapan vatandaşlarımız belge sundukları zaman izin belgelerini tanzim edebiliyoruz. Bunların dışında kriterlere uygun gerekçeleri olmayan vatandaşlarımız başvuruda bulunmasınlar. Biz kendi insiyatifimize göre değil, valiliğimizden, kaymakamlığımızdan gelen talimatlar çerçevesinde işlem yapıyoruz.

Personelimizle olan ikili ilişkilerde vatandaşlarımızdan anlayış ve sabır diliyoruz. Maske takmalarını ve sosyal mesafeyi korumalarını istiyoruz."
ifadelerinde bulundu.

Mahmut Coşkun


 

Güncelleme Tarihi: 20 Nisan 2020, 15:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115

banner124

banner138