Boyabat'ta Muhtarlar Yeni Başkanını Seçti

Boyabat'ta Muhtarlar Yeni Başkanını Seçti

Boyabat'ta Muhtarlar Yeni Başkanını Seçti

Boyabat Merkez ve Köy Muhtarları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği başkanlığına Düzkaraağaç Köyü Muhtarı Hasan Sakacı seçildi. 

Boyabat 15 Temmuz Şehitler Kültür Merkezi Salonunda gerçekleştirilen genel kurulda Düzkaraağaç Köyü Muhtarı Hasan Sakacı ile Salar Köyü Muhtarı Hasan Çelik, yönetim ve denetim kurulu listeleriyle dernek yönetimine aday oldular. 

Başkanlık ve divan yönetimi için önceki dernek başkanı İsmail Gökdere'nin yönetiminde yoklama ve divan yönetimi seçildi. Genel kurulun yönetimi için yapılan oylamada Yenicamili Köyü Muhtarı Halil Doğramacı divan başkanlığına Gökçeağaçsakızı Köyü Muhtarı Sadık Taşdemir ve Gazideresi Köyü Muhtarı Murat Karaman da katip üyeliklerine seçildiler. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunuşuyla başlayan kurula tüzükteki bir maddenin değişimi için önerge verildi, önerge oy birliğiyle kabul edildi. Kabul edilen önergeyle muhtarlıkları düşen dernek üyelerinin üyeliklerinin devam edeceği ancak dernek yönetimi seçimlerinde oy kullanamayacaklar. 

133 üyesi olan derneğin olağan genel kuruluna 105 üye katıldı. Seçim sonrasında yapılan sayımda Hasan Sakacı 57 oy alarak başkan seçilirken, Hasan Çelik te 46 oy aldı. 2 oy ise geçersiz sayıldı. 

Başkanlığına Hasan Sakacı'nın getirildiği derneğin yönetim kurulu üyeliklerine Mehmet Ali Çoygar, Murat Solmaz, Nusret Aydın ve Dursun Çalış, yedek üyeliklere de Hüsamettin Yeğin, Celal Balçık, Şükrü Kurt, Gökhan Madenci ve Ömer Erdoğan seçildiler.

Derneğin denetim kurulu üyeliklerine Sabri Özalp, Bekir Tekcan, Yunus Demirbaş yedek üyeliklere de İrfan Yılmaz, Kadir Kahraman ve Ali Gezgin seçildiler.

Boyabat Merkez ve Köy Muhtarları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği başkanlığa seçilen Düzkaraağaç Köyü Muhtarı Hasan Sakacı, sonucun açıklanmasından sonra tüm üyelere teşekkür edip görevini layıkıyla yerine getireceğini söyledi. Sakacı, "Beni bu göreve layık gören arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Köylerimize yapılacak hizmetler için elimizden gelen her imkanımızla gayret edip, muhtarlarımızın yanında olacağım." dedi. 

Mahmut Coşkun




 

Güncelleme Tarihi: 04 Kasım 2019, 16:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115