Boyabat'ta kuraklık nedeniyle "Yağmur Duası" edildi. 

Boyabat'ta kuraklık nedeniyle "Yağmur Duası" edildi. 

Boyabat ilçesinde, Diyanet İşleri Başkanlığınca, son dönemde ülke genelinde yaşanan kuraklık nedeniyle cuma namazı sonrasında ilçe merkezi ve köylerdeki camilerde yağmur duası edildi.

Boyabat Beyazıt Camisinde Cuma namazında cami müezzini Mustafa Savaş tarafından "Su: Hayat ve Şifa Kaynağımız" konulu hutbede, vatandaşlara suyun bilinçli kullanılması ve israf edilmemesine ilişkin uyarılar yapıldı.

Savaş hutbesinde "Rabbimizin bizlere bahşettiği en kıymetli nimetlerden biri sudur. Kur’an-ı Kerîm’in ifadesiyle, "canlı olan her varlık sudan yaratılmıştır" ve suya bağımlı bir ömür sürmektedir. Su, hayatımızın kaynağı, toprağımızın bereketidir. Bedenimize sıhhat ve temizlik, çevremize rahmet ve güzellik su ile gelir.

Aziz dinimiz İslam, suyu ölçülü kullanmayı ve israf etmemeyi emreder. Su ibadet maksadıyla bile olsa asla israf edilmemesi gereken nadide bir nimettir.

Şükrümüzün gereği olarak, nimetin kıymetini bilelim, suyu kullanırken bilinçli davranalım. İhtiyacımızdan fazla su tüketerek geleceğimizi tehlikeye atmayalım. Diğer canlıların da hakkını ihlal ederek vebale girmeyelim." dedi

Cuma namazının farzından sonra yağmur duası edildi.

Covid-19 salgını önlemleri kapsamında sosyal mesafeye uyulması dolayısıyla cami içine sığmayan cemaatin cami avlusu ve çevresindeki ara sokaklarda getirdikleri seccadeleri üzerinde namaz kılıp, yağmur duasına katıldıkları görüldü.

Mahmut Coşkun

Güncelleme Tarihi: 11 Aralık 2020, 16:31
YORUM EKLE
YORUMLAR
İşsiz
İşsiz - 3 yıl Önce

Gümüş iyodürle Yağmur yağdırılıyor bunu daha önce Türkiye'de 1990 yılında istanbu İzmir Ankara da denmiştir inanmayanlar içinde meteoroloji sitesine girip bakabilirler tabiki dua da edelim ama bu bilimsel gerçeğide gözardı etmeyelim

SIRADAKİ HABER

banner115