Boyabatlı Sanatçılar Bağlıca Köyünde Sergi Açtı.

Boyabat ilçesi Bağlıca Köyü'nde ünlü karikatürist Aşkın Ayrancıoğlu ve diğer 7 sanatçının resim, karikatür ve fotoğraflarının sergilendiği "Karma Sergi" açıldı.


Boyabatlı Sanatçılar Bağlıca Köyünde Sergi Açtı.

Boyabat ilçesi Bağlıca Köyü'nde ünlü karikatürist Aşkın Ayrancıoğlu ve diğer 7 sanatçının resim, karikatür ve fotoğraflarının sergilendiği "Karma Sergi" açıldı.


Açılış kurdelesi İl Genel Meclisi Üyesi Satılmış Demir, Köy Muhtarı Nail Ayrancı ve Boyabat Kültür ve Araştırma Derneği Başkanı Ahmet Küçükbaş tarafından kesilen sergide 50'nin üzerinde uluslararası ve çok sayıda yurt içinde resim ve karikatür dalında ödülü olan ünlü karikatürist Boyabat Yaşar Topçu Yatılı Bölge Ortaokulu Görsel Sanatlar Öğretmeni Aşkın Ayrancıoğlu, Dağlar Umut Ayrancıoğlu, Didar Aşkın Ayrancıoğlu, Şerife Balkan,  Ayşe Karaca, Ünal Karaca ve Merve Tufan'ın ait yüzün üzerinde resim, fotoğraf ve karikatür sergilendi.

Yüzlerce kişinin katıldığı sergiyi izleyenler beğenilerini ifade ederken Aşkın Ayrancıoğlu ve diğer sanatçıları tebrik edip hatıra fotoğrafları çektirdiler. Bağlıca Köyü sakinleri de Ayrancıoğlu ile gurur duyduklarını onun sayesinde köylerinin daha da tanınmış olduğunu ifade ettiler.

Boyabat Yaşar Topçu Yatılı Bölge Ortaokulu Görsel Sanatlar Öğretmeni Aşkın Ayrancıoğlu Boyabat Sesi muhabirinin sorularını cevaplandırırken  serginin "Sanatın ‘insan için’ olduğundan hareketle; büyük şehirlerin sanat tekeline karşı sanatın aydınlığını Anadolu’da bir köyde insanla buluşturmak" amacıyla hazırlandığı vurguladı.

Ayrancıoğlu "Ben üniversite öğrencisiyken de ilk kişisel sergimi1991 yılında bu köyde açmıştım. O günden bu güne sanırım altı sergi oldu.Son dönemlerde karma sergiler yoğunlaştı. Bu sergide de sekiz sanatçının yüzün üzerinde resim, karikatür ve fotoğraf eserleri bulunuyor. 

Köyde sergi açmamızın nedeni, büyük şehirden ayrılmayan sanatçıların halktan uzak kalmalarına karşın, bizim; sanatı halkın, insanların, ayağına götürme amacı ve böylece sanatın aydınlığını en uzak yerlere, köylere ulaştırma kaygısıdır. 

Benim kişisel olarak yüzün üzerinde ödülüm var. Bunların yarıdan çoğu uluslararası yarışmalardan alınmış ödüller. Öğrencilerimin de dünya birinciliklerine kadar yüzlerce ödülü var. Şunu da ifade edeyim ki asıl amacımız ödül almak değil. Ödüllere, sanatsal etkinliklerin bir süsü diyebiliriz. Asıl amaç kalıcı eserler üretebilmektir. Zaten,kalıcı eserler ürettiğiniz zamanda başarıya ulaşmak kaçınılmaz oluyor.

Ayrancıoğlu, Boyabat Sesi muhabiri Mahmut Coşkun'un " Siz büyükşehirlerdeki üniversitelerin kendi okullarında hocalık yapmaları tekliflerini kabul etmeyerek, mütevazi bir kasabada, Boyabat'ta köy çocuklarıyla çalışmayı tercih etmeniz hakkında açıklama yaparmısınız" sorusu üzerine :

"Benim kariyerle bir işim olmadı bu zamana kadar. Uzman öğretmenlik sınavlarına dahi girmedim. Ben hep sıradan, ünvansız bir insan olarak, normal bir öğretmen olarak birşeyler yapmak istedim. Dediğiniz gibi bir çok özel okuldan ve üniversitelerden çalışma imkanı sunulduğunda değerlendirmeye almadım. Hep sıradan yerlerde büyük işler başiarmak gibi yol seçtim. Onu da başardığımı sanıyorum. Hala da çalışmalarımı sürdürüyorum. Boyabat'ta, küçük kasabamızda yatılı bir okulda, köylü çocuklarımızla  çalışıp, onları sanat alanında dünya birinciliklerine kadar taşımak, yönlendirmek benim için en büyük mutluluk ve kariyerdir.

Sekiz kişiyle yüzün üzerinde eserimizle Bağlıca Köyü'nde açtığımız sergiye, ilçe içinden ve köyümüzden yüzlerce insan katıldı. Müthiş bir sanat şenliği oldu. Bu şenlikten, bu sanatın insanlara ulaşmasından gelecek güzel günlerin umudunu görüyorum. Emeği geçen diğer sanatçı arkadaşlarıma ve ziyaretçilerimize teşekkür ediyorum." ifadelerinde bulundu.

Serginin 22-23 Ağustos 2018 günlerinde açık kalacağı bildirildi.


 

Güncelleme Tarihi: 23 Ağustos 2018, 12:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115