Boyabatlı Profesör İstanbul İl Müftüsü Oldu

Boyabatlı Profesör İstanbul İl Müftüsü Oldu

Mehmet Emin Maşalı İstanbul Müftüsü oldu

Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle, Diyanet İşleri Başkanlığı'nda açık bulunan İstanbul İl Müftülüğüne Prof. Dr. Mehmet Emin Maşalı görevlendirildi. Maşalı, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde öğretim üyesiydi.

Prof. Dr. Mehmet Emin Maşalı Kimdir?

1967 yılında Boyabat’ta doğdu. 1986’da Boyabat İmam Hatip Lisesi’nden, 1993’te Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun oldu. Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde yüksek lisans (1996), Uludağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde doktora (2003) eğitimini tamamladı.

2011’de doçent, 2016'da Profesör oldu. Halen Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Kur’anı Kerim Okuma ve Kıraat İlmi Anabilim Dalı öğretim üyesidir.

Maşalı’nın kıraat ve tefsir alanlarında araştırmaları bulunmakta olup eserleri şunlardır: Kur’an’ın Metin Yapısı: Mushaf Tarihi ve İmlâsı, Kaffâl eş-Şâşî ve Kur’an-Yorum Anlayışı, Kur’an’ın Anlaşılmasında Gâî (Teleolojik) Yorum: Geçmişten Günümüze Bir Tahlil Denemesi

Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı konuya ilişkin sosyal medyadan yaptığı açıklamada '' Abad Şehir Boyabat'ımızın evladı, değerli hemşerimiz Prof. Dr. Mehmet Emin Maşalı, İstanbul İl Müftülüğü görevine getirilmiştir. Kendisine yeni görevinde başarılar diler, kadim şehir İstanbul'umuza vereceği değerli hizmetlerden dolayı gururlanacağımızı ifade ederek hayırlı olmasını yüce Allah'tan temenni ederim.'' ifadelerine yer verdi.

-Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 15 Temmuz 2019, 10:15
YORUM EKLE
YORUMLAR
ABaş
ABaş - 5 yıl Önce

AYSEN BAŞOGLU KOSE.Hayirli olsun .

Salih Çelik
Salih Çelik - 5 yıl Önce

Bende bir kastamonu/ taşköprü lü olarak komşumuz Boyabatlı bir hocamızın İstanbul il müf.sü olmasını teorik eder başarılarının devamını dilerim.

MURAT  ORHAN
MURAT ORHAN - 5 yıl Önce

Hayırlı Uğurlu Olsun

Bekir Kanbal
Bekir Kanbal - 5 yıl Önce

Görevin hayırlara vesile olsun İnşaAllah ...

Mustafa musluoglu
Mustafa musluoglu - 5 yıl Önce

Muhterem hocamiza hayirli basarilar temenni ederim

Sami Menteş
Sami Menteş - 5 yıl Önce

Değeri hocam köylüm akrabam yeni görevinde başarılar dilerim

Öskan
Öskan - 5 yıl Önce

Boyabatli ve cevdet hocamizin oglu olarak gurur duydum ayni dönem lise imamhatip mezunu yuz bando sefimiz di 32 senedir ilk gördum

Galip TÜRK
Galip TÜRK - 5 yıl Önce

Değerli kardeşim Hayırlı mübarek olsun . Sınıf arkadaşım olarak gurur duydum.Başarılar.


SIRADAKİ HABER

banner115

banner124

banner138