Boyabat'ı Sis Bürüdü

16 Ekim 2018 Salı günü Boyabat'ı ve çevresini sis bürüdü. Sis olayını gören bazı vatandaşlarımız bizi arayarak, yangın mı var, Boyabat Çöplüğnden dumanlar mı geliyor gibi sorular yönelttiler.

Boyabat'ı Sis Bürüdü

16 Ekim 2018 Salı günü Boyabat'ı ve çevresini sis bürüdü. Sis olayını gören bazı vatandaşlarımız bizi arayarak, yangın mı var? Boyabat Çöplüğnden dumanlar mı geliyor gibi sorular yönelttiler. 

Biz de yüksek bir binanın üzerine çıkarak Boyabat ilçe merkezi ve çevresini gözlemleyip fotoğraf ve görüntüler kaydettik. İlk bakışta biz de sis mi, duman mı, toz bulutu mu diye karar veremedik. Boyabat'ın içi ve çevresine sis çökmüş görüş mesafesi oldukça kısalmıştı. Bu arada hava bulutlu değil, güneş açıktı.

Çekimlerden sonra Sinop Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileriyle görüştük bilgi aldık. Bize verilen bilgiye göre bu doğa olayı sis idi. Oluşum nedeninin; yer sıcaklığının düşük, yukarılardaki hava sıcaklığının mevsim normallerine göre yüksek olması nedeniyle havadaki nemin sise dönüştüğü ifade edildi.

Not: Yetkililerden aldığımız bilgilerden daha sonra yaptığımız araştırmalarda durumun doğal sis olmadığını, toz taşınımı olduğunu öğrendik. 

Güncelleme Tarihi: 18 Ekim 2018, 12:53
YORUM EKLE
YORUMLAR
EDİTÖR!...
EDİTÖR!... - 6 yıl Önce

Boyabat Çöplüğnden, kayfettik,
bla bla bla.

SIRADAKİ HABER

banner115