Boyabat'tan Son Hacı Kafilesi Uğurlandı.

Boyabat ilçesinden bu yıl hacca gidecek son kafile törenle uğurlandı. 

Boyabat İlçesinden Bu Yıl Hacca Gidecek Son Kafile Törenle Uğurlandı. 

Boyabat ilçesinde İlçe Müftülüğü tarafından organize edilen son hac kafilesi için Beyazıt Camisi avlusunda tören düzenlendi. 

İlçe Müftüsü İsa Sağlam, hacı adaylarına "Nefsinizi bir tarafa bırakarak gidip gelmek için değil, turist gibi alışveriş yaparak için değil, zamanınızı ibadet ederek geçirin" diye tavsiyede bulundu.   

 

Sağlam sözlerine devamla "Kutsal topraklarda Rabbimize iyi bir kul olmanın, Kur'anın yolundan giden, hakikatlerine eripte geleceğiz. Şu an devlet erkanının makamlarını ziyaret ederken nasıl titiz davranıyorsak, Kabe'yi ziyaretimizde de daha fazla titiz davranacağız. 

Bu gün birçok ülkenin umudu olmuş, zulme uğrayan kardeşlerimizin yanında olmuş bir ülkenin al bayrağını taşıyan hac yolcusu olduğunuzu unutmayarak davranışlarınızda çok daha dikkatli olmanız gerektiğini unutmayınız. Allah'ım yolunuzu açık etsin, dualarınızı kabul etsin" dedi. 

Kur'an-ı Kerim tilaveti yapılıp, ilahilerin okunduğu, duaların edildiği program sonunda, 27 hacı adayı Medine'ye gitmek üzere Sinop Havaalanı'na uğurlandı.

Uğurlama törenine Saraydüzü ilçesi Belediye Başkanı Hasan Peker, Ak Parti İlçe Başkanı Ferhat Yıldız, hacı adayları yakınları ve vatandaşlar katıldılar.

Güncelleme Tarihi: 06 Ağustos 2018, 08:50
YORUM EKLE
YORUMLAR
Nahi gök
Nahi gök - 6 yıl Önce

Boyabat bütün haber vidove eglenceler

SIRADAKİ HABER

banner115