Boyabat'ta 23 Nisan'ın 100. yılı kutlamaları ve Çelenk Sunma töreni 

Boyabat'ta 23 Nisan'ın 100. yılı  kutlamaları ve Çelenk Sunma töreni

Sinop'un Boyabat ilçesinde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) kuruluşunun 100. yılı dolayısıyla çelenk sunma programı gerçekleştirildi.

Hükümet Konağı önünde İlçe Kaymakamı Fatih Aksoy ve Belediye Başkanı Şefik Çakıcı'ın Atatürk Anıtına çelenklerini sunmalarıyla başlayan program saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla sona erdi.

Çelenk sunma törenine protokol üyeleri haricinde diğer kamu kurum ve kuruluş amirleri, stö temsilcileri ile diğer katılımcılar Kovid-19 Virüsü kapsamında alınan tedbirler sebebiyle davet edilemedi.

Kaymakam Aksoy, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'yla ilgili basına yaptığı açıklamada 23 Nisan 1920’de hem Türkiye Büyük Millet Meclisimiz açılmış ve Cumhuriyetimizin temelleri atılmıştır. Türkiye Büyük Millet Meclisimizin ilk başkanı ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 23 Nisan gününü bayram ilan etmiş ve bu bayramı da çocuklarımıza armağan etmiştir, dedi.

Çocuklara seslenen Aksoy, sözlerine devamla "Sevgili çocuklar; ülkemizin en değerli varlığı olarak, geleceğimizin güvencesi, yaşam sevincimiz ve umudumuzsunuz. Sizlere düşen görev, bilime ve gelişen teknolojilere açık, okuyan, sorgulayan, araştıran ve bunlarla birlikte düşünen ve düşündüklerini düzgün bir şekilde ifade edebilen, dürüst, çalışkan ve başarılı fertler olmaktır. Bu görevi en güzel şekilde yapacağınıza ve bu mirasa en güzel şekilde sahip çıkacağınıza olan güvencimiz tamdır.

Dileğimiz 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızın 100. Yılında, tüm dünya çocuklarının sevgi, barış ve huzur içinde, kardeşlik duygularıyla her günü bayram coşkusuyla yaşamalarıdır. Tüm vatandaşlarımızın bayramı kutlu olsun." ifadelerinde bulundu.

(Kovid-19) salgını sebebiyle katılımın düşük tutulduğu programa Cumhuriyet Başsavcısı Akın Çetin, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı İsmail Sezgin, İlçe Emniyet Müdürü Ali Asker Bayar, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Murat Keskin, Ak Parti İlçe Başkanı Ferhat Yıldız, Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Mehmet Fevzi Erdoğan, stk temsilcileri, resmi kurum amirleri ve diğer davetliler katıldılar. 

Mahmut Coşkun

Güncelleme Tarihi: 23 Nisan 2020, 11:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115