Boyabat'ta Yaya Geçidi Farkındalığı ve Yaya Geçidi Nöbeti Uygulaması Yapıldı (VİDEOLU)

Boyabat'ta Yaya Geçidi Farkındalığı ve Yaya Geçidi Nöbeti Uygulaması Yapıldı (VİDEOLU)

Boyabat ilçesinde trafiğin yoğun olduğu iki ayrı kavşak noktasında hem yayaların hem de sürücülerin üzerinde farkındalık oluşturmak amacıyla program gerçekleştirildi.

2019 Yaya Önceliği Trafik yılı olarak ilan edilmesi dolayısıyla Boyabat İlçesi Kaymakamlık önündeki Dörtyol kavşağı ile Emniyet Müdürlüğü önündeki kavşaklarda İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı trafik ekiplerince 13.00 - 15.00 saatleri arasında "Yaya Geçidi Nöbeti" sloganıyla yaya geçitlerinde farkındalık etkinliği düzenlendi.

Etkinliğe İlçe Kaymakamı Fatih Aksoy, İlçe Emniyet Müdürü Ali Asker Bayar, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Murat Keskin, Boyabat Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı İrfan Erbaş, İlçe Emniyet ve İlçe Jandarma trafik ekipleri katıldılar.

Ekipler yaya geçitlerinde sürücülere ve yayalara geçiş önceliği konusunda bilgilendirme ve hatırlatmalarda bulunup ilgili broşürler dağıttılar.

İlçe Kaymakamı Fatih Aksoy, Avrupa ve tüm dünyada olduğu gibi yaya geçitlerinde yayalara öncelik konusunda sürücülere hassasiyet ve farkındalık yaratmak için etkinlik düzenlediklerini söyledi. Aksoy, "Tüm Türkiye'de saat 13.00 - 15.00 saatleri arasında olmak üzere iki saat süreyle yaya geçitlerinde nöbetçiyiz, projesini 2 ayrı kavşak noktasında uyguluyoruz. Sürücülerimizin yayalara öncelik tanıması gerektiği kadar yayalarımız da dikkatli olsunlar." diyerek sürücü ve yayalara uyarılarda bulundu.

Mahmut Coşkun


 

Güncelleme Tarihi: 02 Ekim 2019, 18:58
YORUM EKLE
YORUMLAR
vatandaş
vatandaş - 5 yıl Önce

dört yolda neden trafik lambası yapılmıyor sayın yetkililer bir açıklarmısınız lütfen.

Nazmi Akyıldız
Nazmi Akyıldız - 5 yıl Önce

Ben boyabat şehrini görünce çok sevindi ve sayın belediye başkanına tesekler saygılar gol Ay gelsin

SIRADAKİ HABER

banner115