Boyabat'ta toplu taşıma araçları ilaçlanıp, sürücüleri bilgilendirildi.

Boyabat'ta toplu taşıma araçları ilaçlanıp, sürücüleri bilgilendirildi.

Boyabat'ta toplu taşıma araçları ilaçlanıp, sürücüleri bilgilendirildi.

Boyabat ilçesinde okul servis araçları, ticari taksiler ve şehir içi dolmuş araçları pandemi ile mücadele kapsamında ilaçlama yapılıp, sürücüleri uyulması gereken mevzuatlar hakkında bilgilendirildi.

Boyabat ilçesinde Boyabat Belediyesi ve Şoförler ve Otomobilciler Odası işbirliği ile Panayır alanı mevkinde pandemi ile mücadele kapsamında ilçede görev yapan okul servis araçları, ticari taksiler ve şehir içi dolmuş araçları ilaçlandı.

İlaçlama çalışmalarını izleyip araçlarda denetlemelerde bulunan İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Büro Amiri Dağıstan Çağıran, İlçe Jandarma Trafik Tim Komutanı J. Asb. Köksal Kapıcı, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mahmut Üçağaç, Belediye Zabıta Müdürü Eyüp Çetinkaya ve Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı İrfan Erbaş sürücülere mevcut ve yeni uygulamaya başlanan mevzuatları hatırlatıp, kurallara uyulması hakkında bilgilendirmede bulundular.

İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Büro Amiri Dağıstan Çağıran, ilaçlama çalışmalarını denetlerken sürücülerin tereddüt ettikleri konularla ilgili sorularını cevaplandırırken öğrenci servis sürücülerine 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı için değişen mevzuat başta olmak üzere pandemiyle mücadele ve diğer konularda bilgilendirmede bulundu.

Çağıran, "Araçlarınızda Okul Servis Aracı Özel İzin Belgesi ve Okul Servis Aracı Bakim ve Onarım Takip Formu bulundurulacak. Araç koltuklarının tamamında emniyet kemeriniz olacak, Taşıtlarınız Pandemi ile mücadeleye uygun temiz bakımlı ve güvenli durumda bulundurulacak. Okul öncesi ve ilköğretim öğrencilerinin taşınması sırasında araçlarda mutlaka rehber personel bulunduracaksınız. Şoför ve rehber personellerin okul servis araçları yönetmeliğinde belirtilen şartları taşınması gerekmektedir. Şoförlerimiz, indirme bindirme kuralları başta olmak üzere diğer tüm trafik kurallarına ve yükümlülüklerine uyarak, pandemi kuralları doğrultusunda öğrencilerin oturma planını oluşturup, plandaki yerlerine oturmalarını sağlayacaktır." diyerek sürücülerin kurallara uymakta titiz davranmalarını söyledi.

Sürücülere, Okul Servis Araçlarının Karayolları Trafik Kanunu ve Yönetmeliği ile Okul Servis Araçları Yönetmeliği hükümleri de hatırlatılarak kendilerinin, öğrencilerin ve toplum sağlığı için duyarlı olmaları istendi.

Denetimlerde sürücülere maske ve kolonya dağıtımında bulunulup, araç içi ve dışının hijyen olması için günlük temizlik yapılması uyarılarında da bulunuldu.

Mahmut Coşkun

Güncelleme Tarihi: 08 Eylül 2021, 13:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115

banner124

banner138