Boyabat'ta ticari taksiler dezenfekte edilip, sürücüler bilgilendirildi

Boyabat'ta ticari taksiler dezenfekte edilip, sürücüler bilgilendirildi

Boyabat'ta yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele çalışmaları kapsamında ticari taksiler haftada bir kez dezenfekte ediliyor.
 

Boyabat Belediyesi, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Boyabat Şoförler ve Otomobilciler Odası işbirliğiyle yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele çalışmaları kapsamında ilçede faaliyet gösteren ticari taksiler Boyabat Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından dezenfekte edildi.

Boyabat İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Büro Amiri Dağıstan Çağıran, dezenfekte öncesinde (Kovid-19) salgınıyla mücadele kapsamında taksi sürücülerine hitaben konuşmasında uyulması gereken kuralları hatırlatıp, uygulamada titiz davranılmasını istedi.

Çağıran, konuşmasında "Ticari taksi durakları ve ticari taksi olarak kullanılan araçlar en az haftada bir kez olacak şekilde düzenli aralıklarla temizlenip, dezenfekte edilecek ve dezenfekte edildiği tarihi gösteren belge araçta bulundurulacaktır. Kişisel hijyen kurallarına uygun şekilde hareket edilerek aracın içinde mutlaka maske kullanılacak, müşteriyi de maske takmadan aracına almayacaktır.

Gün içerisinde araca binen her müşterinin kullanımına yetecek ölçüde kişisel kullanıma uygun dezenfektan malzeme, ürün veya 80 derecelik kolonya bulundurulacak, müşteri konuyla ilgili bilgilendirecektir.

Hizmet sunulan her müşteriden sonra trafik kurallarına uygun bir alanda müşterilerin fiziksel temas edebileceği kapı kolu, cam açma düğmesi, koltuklar vs. yerlerin silinmesi, dezenfekte edilmesi ve araç içerisinin havalandırılması sağlanacaktır."
dedi.

Boyabat Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı İrfan Erbaş, taksi sürücülerine dezenfekte öncesi içinde bir şişe kolonya, maske ve lokum bulunan hediye paketi dağıttı. Uyulması gereken kuralları tekrar hatırlatan Erbaş, "Müşterilerinizin temassız ödeme yapabilmesi için kredi kardı, mobil uygulamalar vb. uygulamalara imkan sağlamak için de hazırlıklı olmalısınız" dedi. 

Araçların dezenfektesi sonrasında sürücülere dezenfekte edildiğine dair belgeler verilerek program sona erdi.

Mahmut Coşkun


 

Güncelleme Tarihi: 12 Mayıs 2020, 16:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115

banner124

banner138