Boyabat'ta sır ölüm !

Boyabat'ta sır ölüm !

Boyabat'ta sır ölüm !

Boyabat'ta 2016 yılında gerçekleşen yangında kaybolan ve yapılan çalışmalarda ölümüne dair herhangi bir ibareye rastlanmayan Hasan Akgül(63) hala bulunamadı.

26 Kasım 2016 yılında Zincirlikuyu Mahallesi  Murat ve Osman Çakır'a ait üç katlı ahşap binada sabah 05.00 sularında yangın çıkmış, yaklaşık 2 saatlik çalışmanın ardından söndürülen yangında bina tamamen kül olmuştu.

Binanın 2. katında yaşayan Hasan Akgül, yangının çıktığı günün gecesi saat 24.00'de yakınları tarafından ziyarat edilip, kendisine "Hava çok soğuk burada donarsın, bizim eve gidelim" teklifine rağmen rahatsız olduğunu merdivenlerden aşağı bile inmekte zorlandığını ifade edip, yakınlarının teklifini kabul etmemişti. Yani, rahatsız, halsiz, yolda yürüyecek hali olmayan bir kişi.

İki saat süren yangın söndürme ve soğutma çalışmalarından sonra itfaiye ekipleri yanan binada ceset arama çalışmalarına rağmen Hasan Akgül'e ait bir ize rastlayamadılar. Bunun üzerine Sinop AFAD ekipleri davet edilerek yangının enkazında arama çalışması yapması istendi.

Boyabat'a gelen İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekiplerince yanan binanın enkazında yapılan aramadan da sonuç alınamayınca akıllara "Acaba ilçe çöplüğüne taşınan yangının enkazı arasında Hasan Akgül'ün ceset parçaları gitmiş olabilir mi" sorusu geldi.

Karar verildi, çöplüğe dökülen yangın enkazı karıştırılarak arama yapılsın diye. 

Bir gün sonra zamanın ilçe Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, Belediye Başkanı Şefik Çakıcı ve Cumhuriyet Başsavcısı Salih Sengöz'ün de bulunduğu heyet, emniyet görevlileri, afad ekipleri olay yerine gelerek arama çalışmalarını izleyip yakından takip etmiş ancak aramalarda herhangi bir sonuç alınamamıştı.

Yanan binanın birinci katında yalnız yaşayan ve şu an resmiyette kayıp olduğu belirtilen Hasan Akgül'e dair  4. yıla girilmişken herhangi bir gelişme yaşanmadı, hiç bir izine rastlanılamadı.

Akla gelen soru şu, yaşlı, hasta yürüyecek hali olmayan, merdivenlerden aşağı inmeye hali olmayan, yangının olduğu gece evde olduğu bilinen Hasan Akgül yanan evin enkazında bulunamadığına göre, ne olmuş olabilir ? 

-Haber Merkezi
 

Güncelleme Tarihi: 25 Kasım 2019, 23:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115