Boyabat'ta seyahat izin belgenizi nereden ve nasıl alacaksınız ?

Boyabat'ta seyahat izin belgenizi nereden ve nasıl alacaksınız ?

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de etkisini gösteren (Covid-19) salgını nedeniyle devletimizce alınan tedbirler kapsamında vatandaşların il ve ilçe içi ile dışına yapacakları seyahatlerinin il ve ilçelerde kurulan Seyahat İzin Kurulu tarafından değerlendirilerek gerekçeleri uygun görülen vatandaşlarımız aldıkları seyahat izin belgeleriyle seyahat edebiliyorlar.

Bu kapsamda 28.03.2020 Cumartesi günü Sinop Valisi Köksal Şakalar başkanlığında toplanan İl İdare Kurulunun kararları doğruldusunda Boyabat Kaymakamı Fatih Aksoy'un başkanlığında toplanan İlçe İdare Kurulu tarafından İlçe Seyahat İzin Kurulu oluşturularak Boyabat Prof. Dr. Necmettin Erbakan Spor Salonu'nda hizmet vermeye başladı.

Bu kapsamda ilçe dışına seyahat etme zorunluluğunda olduklarını beyan edip, başvuru için İlçe Seyahat İzin Kurulu'na başvuran vatandaşlar kendilerine verilen formları doldurup gerekçelerini ve varsa belgelerini de ekleyerek kurula sunuyorlar.

Kurul, verilen dilekçelerdeki gerekçeleri inceleyip uygun görülenlere izin belgelerini veriyor. Ancak ilçe dışına çıkış için gerekçeleri yeteri görülmeyen vatandaşlara izin belgesi verilmeyip, verilmeme nedeni de kendilerine açıklanıyor.

Bazı vatandaşlarımızın da bilgi eksikliği yüzünden ilçe içindeki seyahatlari içinde buraya geldikleri görüldü. Bu vatandaşlarımıza da ilçe içi seyahat için İlçe Emniyet Müdürlüğü ya da İlçe Jandarma Komutanlığına başvurmaları gerektiği söylenip yönlendirme yapılıyor.

Köylerden ilçe merkezine seyahat etmek isteyen vatandaşlar ise köy muhtarı ya da köy imamına isimlerini yazdırmak koşuluyla ilçe merkezine seyahat edebilecekler.

Çok önemli bir gerekçeleri olmadığı müddetçe 65 yaş üstü ve 20 yaş altı vatandaşlara seyahat izni verilmiyor.

Konuyla ilgili Boyabat Sesi Gazetesine açıklamada bulunan İlçe Seyahat İzin Kurulu Başkanı Faruk Erdem, "Vatandaşlarımız özellikle İstanbul, Ankara gibi büyük şehirlere seyahat için başvuruda bulunuyorlar. Biz bazı özel şartlarda izin belgesi verebiliyoruz. Birinci derecede yakını vefat eden, ağır hastası olan, ticaretle uğraşan, yaş sebze meyve alım satımı yapan, gıda, petrol ürünleri, tuğla ve benzeri ürünlerin satışını yapan, arıcılık yapan, tarım işi yapan, mevsimli işçi ve bunun gibi gerekçelerle başvuran vatandaşlarımıza seyahat izni veriyoruz. Bu gibi gerekçeleri olmayanlara yasa gereği izin veremiyoruz.

Talepler olduğunda ve gerekçeleri kabul edildiğinde otobüs firmalarıyla görüşüp otogarda sağlık muayeneleri yapılarak vatandaşlarımızın otobüsle seyahat etmelerine de izin veriyoruz. 

Burada elimizden geldiğince steril çalışıyoruz, her 15 dakikada bir vatandaşlarımızın dokunabilecekleri kaleme kadar, masa sandalye kadar dezenfekte ediyoruz. Vatandaşlarımız ve çalışma arkadaşlarımızla sosyal mesafeyi korumaya çalışıyoruz. Çalışmalarımız akşam1900-20.00'a sürdüğü oluyor. Hafta sonları da çalışıyoruz. 

İlçe içinde seyahat etmek isteyenler bize gelmesinler, emniyet müdürlüğümüz ya da jandarma komutanlığına başvurmaları gerekiyor" ifadelerinde bulundu.

Erdem, vatandaşlarımızın ilçe dışına seyahat için E devletten de  izin belgesi alabileceklerini söyledi.

Mahmut Coşkun

Güncelleme Tarihi: 08 Nisan 2020, 14:27
YORUM EKLE
YORUMLAR
Ramazan çetinkaya
Ramazan çetinkaya - 4 yıl Önce

78 yasindaki babami hastaneye saglik raporu almak istedik. calmadigim kapi kalmadi candarma kaymakam diyo kaymakam baska bi numara veriyo biz nereyi arayalim çare bulunamamiş demek bu konuya

Fatma oruç
Fatma oruç - 4 yıl Önce

Kac gün seyehat izni veriliyor

Halk
Halk - 4 yıl Önce

Adamına göre izin veriliyor.

SIRADAKİ HABER

banner115