Boyabat'ta Polis Haftası ve Çelenk Sunumu Etkinlikleri

Boyabat'ta Polis Haftası ve Çelenk Sunumu Etkinlikleri

Sinop'un Boyabat ilçesinde, Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 175. yıl dönümü ve Polis Haftası kapsamında, Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtına İlçe Emniyet Müdürü Ali Asker Bayar tarafından çelenk bırakıldı. Çelenk sunma programı saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunuşuyla sona erdi.

Çin Halk Cumhuriyetinin Vuhan Kentinden başlayarak tüm dünyayı saran Coronavirüs (Kovid-19) salgını sebebiyle Ülkemizde olduğu gibi Boyabat İlçemizde de Polis Teşkilatının Kuruluşunun 175.Kuruluş Yıldönümü Polis Haftası ve Çelenk Koyma Programı gelen Genelge, Emir ve Tamimler kapsamında önceki yıllara nazaran daha düşük katılımla gerçekleşti.

Çelenk Koyma törenine Protokol üyeleri haricinde diğer Kamu Kurum ve Kuruluş Amirleri, STÖ Temsilcileri ile diğer katılımcılar Kovid-19 Virüsü kapsamında alınan tedbirler sebebiyle davet edilemedi.

İlçe Emniyet Müdürü Ali Asker Bayar, haftayla ilgili yaptığı yazılı açıklamada "Bugün Türk Halkının sevgi ve güvenini kazanmış; Demokratik Hukuk Devletinin, Atatürk İlke ve İnkılaplarının ve Laik Cumhuriyetimizin teminatı olan Türk Polis Teşkilatımızın 175.Kuruluş Yıldönümünü Boyabat halkıyla kutlamaktan büyük gurur ve mutluluk duyuyorum. 

Şanla, şerefle yazdığı 174 yıllık bir maziyi geride bırakmış olan teşkilatımız, 175.Kuruluş Yılına girerken, sadece ülkemiz sınırları içerisinde değil, Dünyada ki saygın yerini almış olmanın haklı gururunu taşımaktadır. 

Türk polisi, çağdaş ülkelerin kullandığı araç-gerek ve yöntemleri kullanmayı kendine amaç edinmiş, dünyada ortaya çıkan gelişmelere paralel olarak, milletimizin değişen beklentilerine cevap vermek için sürekli kendini yenilemiştir. 

Türk polisi, toplumda huzuru ve düzeni sağlama, vatandaşın can ve mal güvenliğini koruma, kanunun hâkimiyetini ve devlet otoritesini sağlama gibi çok önemli ve hayati görevleri üstlenmekle birlikte, halen ülkemizde devam etmekte olan Coronavirüs (Kovid-19) Virüsü tedbirleri kapsamında ki görevlerini de büyük bir meşakkatle yerine getirmeye devam etmektedir. 

Türk polisi, Atatürk İlke ve İnkılaplarına bağlı, İnsan Haklarına saygılı, Demokratik, Laik ve Sosyal Hukuk Devletinin önemli bir kurumu olmanın gururu ve bilinci ile görevlerini en iyi şekilde yerine getirmeye bundan böylede devam edecektir. 

Bu vesile ile, ülke genelinde ve sınır ötesinde hem terörle ve hemde Coronavirüs (Kovid-19) Virüsü ile mücadele eden tüm güvenlik güçlerimize başarılar diliyor; devletimizin ve milletimizin selameti uğruna şehit olan meslektaşlarımızı ve tüm güvenlik güçlerimizi rahmetle anıyor; emekli ve gazilerimiz ile halen görevi başında olan tüm mensuplarımıza ve ailelerine sağlık, mutluluk ve başarılar diliyor, Boyabat Halkına tekrardan Boyabat İlçe Emniyet Müdürlüğü personeli adına en derin saygılarımı sunuyorum." ifadelerinde bulundu.

(Kovid-19) salgını sebebiyle katılımın düşük tutulduğu programa İlçe Kaymakamı Fatih Aksoy, Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, Cumhuriyet Savcısı Yunus Uğurer, İlçe Emniyet Müdürü Ali Asker Bayar, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Murat Keskin, Boyabat Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı İrfan Erbaş ve diğer davetliler katıldılar. 

Güncelleme Tarihi: 10 Nisan 2020, 12:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115