Boyabat'ta orman yangını

Boyabat'ta orman yangını

Boyabat ilçesi Sefa Mahallesi mevkindeki kızılçam ormanında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan örtü yangını büyümeden söndürüldü. 

3 dönümlük alanın zarar gördüğü yangını ilk gören Sefa Mahallesi Muhtarı Murat Yetim, ilgili yerlere haber vererek, yanındaki arkadaşıyla yangın mahalline gitti ve kendi imkanlarıyla yangına müdahale etti. 

Kısa sürede yangın mahalline gelen Boyabat Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri 2 arazözle yangına müdahale etti. Arazinin engebeli olması nedeniyle arazözlerin giriş yapamadığı yangın alanına 3 yüz metre uzunluktaki hortumla su püskürtülerek müdahale edildi. Kısa sürede kontrol altına alınan örtü yangını çevreye yayılmadan söndürüldü. Boyabat Belediyesine ait bir su tankeri de arazözlere su aktarmak için hazırda bekledi. Yangın alanındaki soğutma çalışmaları devam ediyor. 

Yangın mahalline gelen İlçe Emniyet Müdürü Ali Asker Bayar ve İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Murat Keskin de yangın söndürme çalışmalarını izleyip incelemelerde bulundular. 

Yetkililer, vatandaşları uyararak; havaların ısınmasıyla bahçe temizliği, mantar toplama ve diğer nedenlerle ormanlık bölgelerde ateş yakılmamasını, ateş yakıldı ise iyice söndürülmesi gerektiğini ifade ederek, milli servetimiz olan ormanları kendi bağımız bahçemiz gibi korumalıyız, dediler.

Güncelleme Tarihi: 28 Nisan 2020, 18:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115

banner124

banner138