Boyabat'ta Mehmet Akif Ersoy'u anma programı düzenlendi


Boyabat'ta Mehmet Akif Ersoy'u anma programı düzenlendi

Sinop'un Boyabat ilçesinde İstiklal Marşının kabul edildiği 12 Mart gününün anılması ve Mehmet Akif Ersoy'un anlatılmasını sağlamak çerçevesinde Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi ve Cumhuriyet İlk/ Orta Okulu tarafından 12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma programı düzenlendi.

Sunuculuğunu Mahmet Akif Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Sema Yarar'ın gerçekleştirdiği15 Temmuz Şehitler Kültür Merkezi salonu'ndaki anma töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Kur'an Tilaveti ardından Cumhuriyet İlk/Ortaokulu Türkçe öğretmeni Emine Temiz tarafından günün anlam ve önemi hakkında konuşma gerçekleştirildi. 

Temiz, bugün burada 12 Mart İstiklal Marşı'nın kabul yıl dönümünü kutlamak ve milli marşımızın yazarı Mehmet akif Ersoy'u anmak için toplandık, dedi.

Temiz, konuşmasına devamla, "Vatan ve Millet sevgisinin, bağımsızlık ve hürriyet aşkının en güzel ifadesi olan İstiklal Marşımızı bize armağan eden milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u saygıyla anıyoruz. Şanlı bayrağımız ve onun istiklalini ebedileştiren bir manzume olan İstiklal Marşı hiç kuşku yok ki yüce Türk ulusunun ruhunu, tarihini bağımsızlık sevdasının ülkü ve ideallerini yansıtan ve aziz Türk Milleti var oldukça nesiller boyunca yüreklerde hissedilerek, coşkuyla okunacak bir ulusal marştır.

Bu anlamda bizler hele ki şu günlerde,İstiklal Marşı'nı anlayabilmek ve onun ruhunu kavrayabilmek için öncelikle Mehmet Akif Ersoy'un tüm benliğinde muhafaza ettiği Vatan sevgisini, milli mücadele ruhunu, Allah inancını bilmek ve bu  yüce duygularla ortaya çıkan ''vatan, ulus ve hürriyet' kavramlarını damarlarımızda dolaşan o asil kanda hissetmemiz gerekir.

Sözlerimin son deminde şunları söylemeliyim ki 'Değerli gençler ! Mazide yaşayan şanlı atalarımız şehit dedelerimiz bize, bu güzel vatanı miras bıraktı. Bundan ötürü bizler de gelecek kuşaklara bu kutsal emaneti en güzide bir şekilde taşımak zorundayız. Unutmayalım ki, omuzlarımızda atinin sorumluluğu bulunmaktadır. Bu sorumluluğu taşımak ise öyle sanıldığı kadar kolay değildir. Keza çalışmak ister, gayret ister ve yeri geldiğinde ise fedakarlık ister.

Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın, Şanlı Bayrak göklerden,İ stiklal Marşımız dillerden, vatan sevgisi iman dolu göğsümüzden ebediyen silinmesin." ifadelerinde bulundu.

Konuşma ardından, Elif Ana adlı tiyatro, günün anlam ve önemini yansıtan video gösterimi, İstiklal Marşı'nı güzel okuma yarışmasında 1. olan anaokulu öğrencisi Selçuk Akdoğan'ın İstiklal Marşı'nı okuması, Asım'ın Nesli adlı skeç ve oratoryo izletimi, İstiklal Marşı'ın yazılmasını canlandıran tiyatro izletimi gerçekleştirildi.

Program, protokol tarafından yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verilip hatıra fotoğrafları çekimiyle sona erdi.

Programa İlçe Kaymakamı Fatih Aksoy, Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, İlçe Emniyet Müdürü Ali Asker Bayar, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Murat Keskin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan, STK temsilcileri, kurum amirleri, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldılar.

Mahmut Coşkun

Güncelleme Tarihi: 12 Mart 2020, 18:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115