Boyabat'ta Kovid-19 Tedbirleri Denetimleri

Boyabat'ta Kovid-19 Tedbirleri Denetimleri
 
Boyabat ilçesinde Kaymakam Mehmet Nuri Çetin ve beraberindeki heyet Kovid-19 Tedbirleri kapsamında denetlemelerde bulundular.

Kaymakam Çetin ve beraberindeki heyet, Karacaören köyü ve Boyabat Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliği önündeki trafik ve sağlık ekiplerinin denetim noktalarını ziyaret edip görevlilerden bilgi aldı. Çetin, durdurulan araç sürücüleriyle de konuşup uyulması gereken kuralları hatırlatarak hayırlı yolculuklar diledi.

Denetimlere İlçe Emniyet Müdürü Ali Asker Bayar,  İlçe JandarmaKomutan Vekili J. Kd. Bçşv. Selim Demirci, İlçe Sağlık Müdürü Uz. Dr. Bekir İnebeyli katıldılar.

A nı gün Kovid-19 Tedbirleri kapsamında ticari taksiler ve öğrenci servis minibüsleri dezenfekte edildi. 

Dezenfekte çalışmalarına İlçe Emniyet Müdürü Ali Asker Bayar ve beraberindeki emniyet görevlileri katılarak çalışmaları denetleyip, sürücüleri bilgilendirdiler.

İlçe Emniyet Müdürü Ali Asker Bayar, öğrenci servis sürücülerine hitaben yaptığı konuşmasında "Öncelikle örgün ğitim vatanımıza milletimize hayırlı olsun. Sizler meşakkatli bir iş yapıyorsunuz. Öğrencilerimizi yavrularımızı taşıyorsunuz. Bizler şoförler cemiyeti, jandarmamız, emniyetimiz olarak üzerimize düşeni fazlasıyla yapıyorduk. Ama covid-19 virüsü tedbirleri kapsamında sizlere de bize de daha çok görev düşüyor. 

Okulların açılmasıyla birlikte denetlemelerimiz daha da sıklaşarak devam edecek. Amacımız çocuklarımıza bir şey olmasın. Geleceğimize sağlıklı bir nesil bırakalım. Özellikle hijyenik ortama, haftalık bakımlarımıza oldukça dikkat edelim. Kesinlikle maskesiz öğrenciyi araca almayacaksınız. Anne babalar da bu konuda duyarlı olsunlar. İnşallah bu dönemi de sağlıklı bir şekilde kazasız, belasız atlatmayı, aldığımız tedbirlerle çevremizdeki ilçelere de örnek teşkil edecek hayırlı çalışmalar diliyorum." ifadelerinde bulundu.

İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amiri görevlisi Burak Bozlak öğrenci taşıyacak servis minibüs sürücülerine bilgilendirme de bulunurken, sizler bu pandemi sürecinde öğrencileri evinden alıp, tekrar evine teslim ederek çok önemli bir görev üstlenmiş oluyorsunuz dedi. Bozlak, "Öğrenci taşımacılığı yaparken işimizi en iyi şekilde yapacağız. Sizler işinizi kusursuz bir şekilde yaptığınızda bizim işimiz de kolaylaşacak, denetleme safhalarında sizler de biz de sıkıntı yaşamamış oluruz. İnşallah hep birlikte işimizde titizlik göstererek sağlıklı bir eğiti yılı geçirmiş oluruz." dedi.

Daha sonra servis araç sürücülerinin soruları dinlenip, cevaplandırmada bulunuldu.

Boyabat Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı İrfan Erbaş, konuşmasında "Minibüs ve ticari taksilerimizi her on günde bir ilaçlattırarak müşterilerimizin ve öğrencilerimizin güvenle bineceği sağlıklı bir ortam oluşturuyoruz. Bizler bu pandemi döneminde elimizden gelen her türlü çabayı sarfediyoruz ve sarfetmeye de devam edeceğiz. Sizlerden ricam minibüslerinizi her akşam ve sabah temizleyip havalandıralım. Araçlarımızda mutlaka maske, kolonya, dezenfektan bulunduralım. Maskesiz öğrenci olmayacak." dedi.

Ticari taksiler ve öğrenci servis minibüsleri Boyabat Belediyesi ekipleri tarafından ilaçlanarak dezenfekte edildi. Dezenfekte sonrasında Boyabat Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı İrfan Erbaş tarafından araç sürücülerine kolonya ve maske dağıtılıp araçların dezenfekte edildiğine dair belgeleri verildi.

Mahmut Coşkun

Güncelleme Tarihi: 08 Ekim 2020, 17:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115