Boyabat'ta evlere doğalgaz için ilk kazma vuruldu.

Boyabat'ta evlere doğalgaz için ilk kazma vuruldu.

Boyabat'ta, evlere doğal gaz taşıyacak boruların döşenmesi için Camikebir Mahallesi Erenliktepe'de ilk kazma vurularak çalışmalara başlandı.

Açılış öncesi Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı'nın makam odasında buluşan müteahhit firma Akmercan Doğalgaz Dağıtım Şirketi Bölge Müdürü Necmettin Erikçi ve şirketin Boyabat sorumlusu Bilal Boztoprak ilçe merkezindeki doğalgaz borularının döşenmesiyle ilgili Başkan Çakıcı'ya sunumda bulundular.

Başkan Çakıcı ve beraberindeki heyet belediyedeki toplantının ardından Camikebir Mahallesi Erenliktepe'deki doğalgaz borularının döşendiği alana giderek çalışmaları izlediler.

Başkan Çakıcı, burada yaptığı açıklamada  ''Bugün Boyabat Erenlik Tepesindeyiz, koronavirüs tedbirleri kapsamında doğalgaz çalışmalarına ara vermiştik, bugün itibariyle çalışmalar tekrar başladı.

Yaklaşık 4 aydır virüs sebebiyle Boyabat'ta doğalgaz çalışması yapılamadı, ancak Camikebir Mahallesi'nde yılbaşına kadar doğalgaz verilecek şekilde hatları çekilecek. İnşallah üç yıl içerisinde tüm ilçemizde konut alanlarına doğalgaz verilecek şekilde çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. Biz Boyabat için çalışıyoruz, Boyabatlılar için çalışıyoruz, geç olsun ama güç olmasın diyoruz. Hayırlı uğurlu olsun.

Boyabatlı annelere de seslenen Çakıcı, "Daha önceden annelere söz vermiştik, soba yakmaktan, kül dökmekten kurtaracağız diye. Sırtımızda taş taşıyacağız, doğal gazı sizlere yaktıracağız. Firma yetkililerine de teşekkür ediyor, hayırlı uğurlu olsun diyorum." ifadelerinde bulundu.

Müteahhit firma yetkilisi Necmettin Erikçi de açıklamasında ''Bu yıl içerisinde Akmercan şirketi olarak Boyabat'ta altyapı çalışmalarına başladık. Camikebir Mahallesi'nin tamamına yıl içerisinde doğalgaz verilmesini planlıyoruz. İnşallah pandemi sürecini de  hayırlı bir şekilde atlatarak daha iyi hizmet verebiliriz.'' dedi.

Törene ayrıca Boyabat Belediye Başkan yardımcıları Kadir Çeltikçi, Hüseyin Ceylan ve belediye birim amirleri katıldılar.

Mahmut Coşkun

Güncelleme Tarihi: 12 Haziran 2020, 16:59
YORUM EKLE
YORUMLAR
Vatandaş
Vatandaş - 4 yıl Önce

Doğalgaz sanki çok ucuz gibi doğalgaz aylık hangi aile 700tl ödeyecek çok merak ediyom görürsünüz gazı.

vatandaşa
vatandaşa @Vatandaş - 4 yıl Önce

bir tüp 100 lira ayda şofbenle 2 tüp gitse 200 liradan fazla. tüm bunlar için 50 lira doğalgaz bedeli gelir. ısınma içinde kış aylarında 400 lira gelse toplam 450 lira olur 7 ay yakılsa 3.000 lira tutatar.bunun 700 ü tüp şofben geri kalanı ısınma yani 2.300 lira imdi kömürle hesaplayın.2.5 ton kömür + 1400 lira tüp şofben 7 ayda kaç para eder.

Ayhan gökçebaş
Ayhan gökçebaş - 4 yıl Önce

Durağana nezaman gelecek bilginiz varmı teşek kür ederim

BOYABATLI
BOYABATLI - 4 yıl Önce

GÖRÜRSÜNÜZ GAZI HER AY DÜZENLEME ADI ALTINDA PARA ALIYOLAR SİZDE GÖRÜRSÜNÜZ.

SIRADAKİ HABER

banner115