Boyabat'ta Cumhuriyetin 97. Yılı kutlamaları 

Boyabat'ta Cumhuriyetin 97. Yılı kutlamaları 

Sinop'un Boyabat ilçesinde 29 Ekim Türkiye Cumhuriyetinin Kuruluşu ve Cumhuriyet Bayramının 97. Yıl dönümü, düzenlenen etkinliklerle kutlandı. 

Boyabat ilçesinde Cumhuriyet'in 97. yılı Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, Hükümet Konağı bahçesinde saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunuşuyla başladı.

İlçe Kaymakamı Mehmet Nuri Çetin, günün anlam ve önemiyle ilgili konuşmasında bu gün 97. yılını kutladığımız Cumhuriyetimiz çok çetin mücadeleler sonucunda kurulmuştur, dedi. 

Kaymakam Çetin, " Tarih boyunca her türlü tehlike ve tehdit karşısında istiklal ve hürriyetinin milli varlığının vazgeçilmez amacı olarak kabul etmiş olan yüce Türk Milleti Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının önderliğinde milli kurtuluş mücadelesini büyük acılarla, zorluklarla, uzun süren yoklukla binlerce şehit kanıyla şanla şerefle kazanmıştır. Ne kadar yüksek karakterli bir millet olduğumuzu bütün dünyaya bir kez daha ispat etmiştir. 

Ben de Cumhuriyetimizin 97. yılında büyük bir coşkuyla kutladığımız bu anlamlı günde Cumhuriyetimizin kurucusu büyük Atatürk ve onun kahraman silahlı arkadaşlarına, bizlere bu toprağı vatan yapan aziz şehitlerimiz ve gazilerimize sonsuz minnet ve şükranlarımı sunuyorum. 

Cumhuriyet idaremizde, milli sınırlarımız içerisinde yaşayan ve Türkiye Cumhuriyeti devletimize vatandaşlık bağıyla bağlanan her vatandaşımız hiç bir fark ve ayrımcılık gözetmeksizin eşit kabul edilmektedir. Cumhuriyetimizde, milletimiz kederde, kıvançta birdir ve beraberdir. 

Cumhuriyet sadece bir yönetim biçimi olarak algılanmamalıdır. Cumhuriyet, çağdaş yaşamı, ilerici ve katılımcı bir ruhu, toplumun huzuru, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, laik, demokratik bir sosyal hukuk devletini ifade eder. 

Cumhuriyet bireyin haklarını koruduğu gibi, bireyin yönetime katılma ve yöneticilerini seçme haklarına hukiki teminat altına alındığı, barışçıl ve insani değerlere en yüksek yer veren yönetim biçimidir. 

Vatandaşlarımız unutmamalıdırlar ki bu gün kullandıkları demokratik haklarının kazanılmasında cumhuriyetin önemli bir yeri vardır. Bu gün bize düşen görev daha çağdaş, daha müreffeh bir ülke için çalışmak, daha çok çalışmaktır. 

Sevgili öğrenciler, Cumhuriyetimizin gururunu duyarak sonsuza dek yaşatmak için uyanık olunuz. Büyük Atatürk, bir konuşmasında "Ey yükselen yeni nesil, istikbal sizindir, Cumhuriyeti biz kurduk, onu yüceltecek ve yaşatacak sizsiniz" diyerek en güzel eserim dediği Cumhuriyeti Türk gençliğine emanet etmiştir. 

Siz sevgili gençlerin Cumhuriyeti koruyacağına ve ülkemizi daha ileri, daha müreffeh günlere ulaştıracağına inancım tamdır. Bu duygu ve düşüncelerle hepinizin Cumhuriyet Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum." ifadelerinde bulundu

Programda, 29 Ekim etkinlikleri kapsamında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen çevirim içi Şiir Yarışmasında birinci olan ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin Cumhuriyet konulu şiirlerinin okunuşu gerçekleştirildi. 

Şiirlerin okunuşu sonrasında dereceye giren öğrencilere protokol tarafından ödüllerinin verilmesiyle Cumhuriyet Byramı kutlamaları sona erdi. 

Kutlama törenine Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, Cumhuriyet Başsavcısı Akın Çetin, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Sefa Maraşlı, İlçe Emniyet Müdürü Ali Asker Bayar, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Nihat Aydın, Askerlik Şubesi Başkanı Astsby.Üst. Çvş Muhittin Şen, Ak Parti İlçe Başkan V. Nuri Erdem, CHP İlçe Başkanı Hasan Sıtkı Mor, MHP İlçe Başkanı Mehmet Fevzi Erdoğan, kurum amirleri, stk temsilcileri ve diğer ilgililer katıldılar.

Mahmut Coşkun

Güncelleme Tarihi: 30 Ekim 2020, 13:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115