Boyabat'ta (Covid-19)'a karşı 24 saat önlem !

Boyabat'ta (Covid-19)'a karşı 24 saat önlem !

Boyabat ilçesinde (Covid-19) salgınına karşı 24 saat boyunca önleyici tedbirler alınıyor.

28.03.2020 günü Sinop Valisi Köksal Şakaların başkanlığında gerçekleştirilen İl İdare Kurulu Toplantısında alınan kararlar Boyabat ilçesinde 24 saat süreyle kesintisiz olarak uygulanıyor. 

Sinop İl İdare Kurulu toplantısında alınan kararlar doğrultusunda Boyabat Osmanköy mevkindeki Kastamonu - Sinop kavşağında Boyabat Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliği trafik ekipleri tarafından ilçe merkezine hareket halinde olan araçlar durdurularak kimlik kontrolleri yapılıp sağlık ekipleri tarafından da ateş ölçümü yapılıyor. 

İlçe dışından gelip Boyabat'ta ikamet edeceğini belirten sürücü ve araç içindeki yolcuların kimlik, adres ve telefon bilgileri kaydedilerek, 14 gün süreyle evlerinden dışarı çıkamayacakları söylenip, aksine davrananlara 3 bin 150 lira cezai işlem yapılacağı uyarısında bulunuluyor. 

Aynı işlemler İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından ilçe giriş ve çıkışında uygulanırken, ilçe içinde de 65 yaş uyarısına uymayarak sokağa çıkanlara para cezası uygulanıyor.

Yetkililer, vatandaşların virüs salgınına karşı alınan tedbirler kapsamında mesire alanları, spor salonları ve şehir stadı gibi yerlerin kullanılamayacağını ifade edip,"Yasaklar, vatandaşlarımızın sağlığını korumak içindir. Evlerimizde kalalalım, sağlıklı kalalım. Bu önlemleri ne kadar ciddiye alırsak, o kadar da erken kurtuluruz" dediler.

Sinop İl İdare Kurulu Toplantısında alınan tedbirlere ilişkin, Umumi Hıfzısıhha Kanununun 23 üncü ve 72 inci maddeleri gereğince gerekli kararların alınmasına, ilçe belediyeleri ile işbirliği içinde gerekli çalışmaların, tedbirlerin ivedilikle planlanarak uygulanmasına, alınan kararlara uymayan vatandaşlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282 inci maddesi gereğince idari para cezası verilmesi başta olmak üzere aykırılığın durumuna göre Kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılmasına, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195 inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin uygulanacağı da açıklanıp, vatandaşlar uyarıldı.

Boyabat ilçe merkezinde (Covid-19) salgınına karşı alınan önlemler kapsamında Boyabat Belediyesi ekipleri halkın yoğunlukla kullandığı sokaklarda, parklarda, umumi tuvaletlerde, pazar yerlerinde ilaçlama, dezenfekte ve yıkama çalışmalarını sürdürürken, belediye hoparlörleri ve polis araçları ses sistemiyle vatandaşlar bilgilendirilip uyarılarak, ihtiyacı olanların arayabileceği telefon numaraları veriliyor.

65 yaş ve üzeri vatandaşlar 153'ü arayarak ihtiyaçlarını belirttiklerinde belediye zabıta ekipleri tarafından alışveriş yapılıp, adreslerine teslim ediliyor.

29 Mart 2020 Pazar günü sokakları gezip görüntüler kaydeden muhabirimiz, sokak ve caddelerin adeta boş olduğunu, vatandaşların evinde kaldığını gördü. İlgili denetimler ve görüntülerini yukarıdaki vieo linkinden izleyebilirsiniz.

Mahmut Coşkun

Güncelleme Tarihi: 29 Mart 2020, 19:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115