Boyabat'ta cenaze hizmetleri ücretsiz olarak yapılmaya başlandı

Boyabat'ta cenaze hizmetleri ücretsiz olarak yapılmaya başlandı

Boyabat Belediyesi, ilçe merkezinde vefat eden kişilerin cenaze hizmetlerini ücretsiz olarak gerçekleştirmeye başladı. Hacı Ergün Gürbüz Camisinde ilk cenaze namazı da kılındı.

2018 yılında Hacı Ergün Gürbüz Camisi inşaatına ek olarak Boyabat Belediyesi tarafından inşaat çalışmalarına başlanan Boyabat Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü, 15 Kasım 2021 günü itibariyle açılarak, cenaze hizmetlerini ücretsiz olarak karşılamaya başladı.

Edinilen bilgiye göre ölüm raporu, defin ruhsatı, cenazenin yıkanması, evden alınıp mezarlığa nakli işlemlerinin artık bu binada ücretsiz yapılacağı vurgulanırken, bundan sonra Boyabat'ta cenaze namazlarının Hacı Ergün Gürbüz Camisi'nde kılınacağı ifade edildi.

Vatandaşların cenaze ve defin işlemleri için Alo 188 'i arayarak 24 saat bilgi alabileceği açıklandı.

Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, başkan seçildiğinden bu yana hayallerimden en güzel birini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Çakıcı, Boyabat Sesi muhabirine yaptığı açıklamada, "Bu hizmetin gerçekleşmesini bize sağlayan Allah'ımıza hamd olsun. Bütün Boyabatlılar'a özellikle teşekkür ediyorum. Onların duasıyla, desteğiyle bu hizmetleri yapıyoruz.

Bu gün itibarıyla Mezarlıklar Müdürlüğümüzü açtık, definler belediyemiz tarafından gerçekleştirilecek. Burada gördüğümüz bu camiyi merhum Ergün Gürbüz amcamızın güzel oğlu Osman Gürbüz tarafından yaptırıldı. Allah onlardan razı olsun. Hiç bir şeyi esirgemedi, her şeyin en güzelini en değerlisini Allah için yaptı. Ergün Gürbüz amcamızın mekanı cennet olsun diyoruz. Allah rahmetiyle muamele eylesin. Osman Gürbüz abimize de Allah bol ve bereketli para kazanmak nasip eylesin.

Bu günden itibaren vatandaşımız 188'i arayacak, benim cenazem var, çok yakınım öldü diye bize bildirecek. Belediye cenaze aracımız gidecek, bize ölüm kağıdı verilecek. Cenaze alınıp buraya getirilip, yıkandıktan sonra mezarlığa defnedilecek. Cenaze köyde ise sadece belediyemiz aracı ile köye nakledilecek. Vatandaşımız hiçbir para ödemeyecek.

Biz vatandaşımızdan bir kuruş dahi talep etmeyeceğiz. Ancak vatandaşımız, ben belediyeye bağış yapmak istiyorum, bir cenazenin masraflarına hayrım için katkıda bulunmak istiyorum derse, mezarlıklar müdürlüğümüze para bağışında bulunabilecek.

Ben şahsıma Mezarlıklar Müdürlüğünde çalışan İhsan Bey ve ekibimize teşekkür ediyorum. En güze teşekkür Boyabatlılar'ın, gurbetçilerimizin. Bize inanın bize güvenin, daha güzel hizmetlerde buluşmak üzere, cenaze hizmetlerimiz hayırlı uğurlu olsun." ifdelerinde bulundu.

Mahmut Coşkun

Güncelleme Tarihi: 16 Kasım 2021, 10:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115

banner124

banner138