Boyabat'ta "8 Mart 8 Kadın" temalı resim sergisi 

Boyabat'ta "8 Mart 8 Kadın" temalı resim sergisi 

Boyabat ilçesinde görev yapan sekiz bayan öğretmen, kadın konulu resimlerini "8 Mart 8 Kadın" temalı resim sergisinde izleyicilerle buluşturdular. 

Boyabat Özel Eğitim Uygulama Okulu Görsel Sanatlar Öğretmeni Ayşe Karaca, 15 Temmuz Şehitler Kültür Merkezi salonunda düzenlenen serginin açılışında yaptığı konuşmasında, 8 Mart Emekçi Kadınlar Günü'nde sekiz arkadaşıyla resim sergisi açarak farkındalık oluşturmak istediklerini ifade etti. 

Karaca, konuşmasında "Ülkemiz nüfusunun yüzde ellisinden fazlasını oluşturan, ülkenin kalkınmasında ve gelişmesinde büyük rol oynayan fedakar ve güçlü yapıya sahip olan annelerimiz, kızlarımız, kadınlarımız; Emine Supçin'nin de belirttiği gibi 'Bu dünyanın kahrını kadınlar çeker ve çektiği kahır kadar değer görmeden çekip gider dünyadan'. 

Şiddetin ve çirkin saldırıların yaşanmadığı, kadının bir dişi değil kişi olarak görüldüğü uygar ve ahlaklı bir toplum olmamız dileğiyle.. 

Kadın bir dünyadır, bir hayattır, bir sevdadır ve koca bir devrimdir. Kadın varsa, umut da var."
dedi.

Serginin kurdele kesimi İlçe Emniyet Müdürü Ali Asker Bayar ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan tarafından gerçekleştirildikten sonra ilçedeki okullarda görev yapan Ayşe Karaca, Aylin Bayram Çini, Ayşe Ülger, Esra Çalık, Gülfidan Karatay, Kadriye Öztürk, Kardelen Karaca ve Merve Mehtap Tufan'ın çizerek sergilemiş oldukları resimler görülüp incelendi. Sergi açılış ve sonrası süresince Boyabat Özel Eğitim Uygulama Okulu Müzik Öğretmeni Raif Karatay, kemanıyla canlı fon müziği seslendirdi.

Mahmut Coşkun

Güncelleme Tarihi: 08 Mart 2020, 17:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115

banner124

banner138