Boyabat'ta 74 gün sonra Cuma Namazı kılındı

Boyabat'ta 74 gün sonra Cuma Namazı kılındı

Boyabat'ta 74 gün sonra Cuma Namazı kılındı

Boyabat'ta Covid 19 salgını nedeniyle  Mart ayından bu yana kılınmayan cuma namazları kılınmaya başlandı.

Koronavirüs pandemisi tedbirleri kapsamında 16 Mart'ta cemaat ve cuma namazlarının kılınmasına ara verilmişti. 29 Mayıs Cuma günü itibariyle Boyabat'ta meydanlar ve sokaklarda Cuma namazı kılındı. Sosyal mesafe kurallarına göre namaza duran cemaat, maskeli bir şekilde cuma namazını kıldı.

Bu gün Boyabat ilçesinde,  Yıldız Mahallesi Seyit Bilal caddesi (Yıldız mahallesi muhtarlığı önünü), Çamlıca Camii yanı (Cuma pazarının kurulduğu meydan) Boyabat Belediye Halı Sahası (Kız Meslek Lisesi yanı), Erenlik Parkı (Cami Kebir Mahallesi)  ve Sefa mahallesi cami yanında toplu olarak Cuma namazı kılındı.

Boyabat İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin sabah saatlerinden itibaren almış oldukları geniş güvenlik önemleleri Cuma namazı sona erene kadar devam etti. Ekipler aldıkları güvenlik önlemleri kapsamında namaz kılınan alanlara giren vatanşlarımıza maske takmalarını sağladıkları gibi, namaz başlayana kadar da sosyal mesafeye ugun alarak oturulması içinde olağan üstü gayret sarfettiler. Bu tedbirler sonunda da vatandaşlarımız hiçbir olumsuzluk yaşanmadan Cuma namazı ibadetlerini huzurlu ve rahat bir şekilde yerine getirdiler. Bu kapsamda belediye zabıta ekipleri, cami imam ve müezzinleri de anons yaparak, bizzat yardımcı olarak olumsuzluk yaşanmamasına katkıda bulundular.

-Boyabat Sesi

Güncelleme Tarihi: 29 Mayıs 2020, 14:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115