Boyabat'ta 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlandı

Boyabat'ta 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlandı

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 98. yıl dönümü münasebetiyle Boyabat ilçesinde Atatürk Anıtına Çelenk Sunma programı gerçekleştirildi.

Boyabat ilçesi Hükümet Konağı önünde 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 98. yıl dönümü münasebetiyle İlçe Kaymakamlığı tarafından düzenlenen program İlçe Kaymakamı Mehmet Nuri Çetin ve Belediye Başkanı Şefik Çakıcı tarafından Atatürk Anıtına Çelenk sunumlarıyla başladı.

Programda saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunuşuyla birlikte Şanlı Bayrağımızın göndere çekildi. Ak Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş ve Cumhuriyet Halk Partisi Barış Karadeniz'in gönderdikleri kutlama mesajlarının okunması sonrasında İlçe Jandarma Komutanlığı görevlisi Uzm. Jandarma Çvş.Tuncer Balabanoğlu tarafından günün anlam ve önemi hakkında konuşma gerçekleştirildi.

Balabanoğlu, bu günün asil Türk Milleti ve onun bağrından çıkan kahraman Türk Ordusunun en şanlı zaferlerinden olan 30 Ağustos zaferinin 98. yıldönümüdür, diyerek başladığı konuşmasında,

"Bu zafer Ulu Önder Atatürk'ün önderliğinde çelikleşmiş bir milli birlik ve beraberlik ruhu içerisinde dünyanın en güçlü ordularına karşı elde edilen, hüriyet ve bağımsızlık aşkı ile yanan bir milletin sarsılmaz azim ve inancının zaferidir.

Bu zafer, bu toprakların hakiki ve sonsuza kadar tek sahibi olan yüce Türk Milletinin ve kahraman Türk ordusunun bağımsızlığı ve hürriyeti söz konusu olduğunda, nasıl şahlandığının tüm dünyaya gösterdiği yeni Türkiye Cumhuriyeti Devletinin temellerinin atıldığı, Türk birlik ve beraberliğinin kudret ve kabiliyetinin nelere muktedir olduğunun tüm dünyaya gösterildiği ve öğretildiği tarihte bir benzeri bulunmayan eşsiz bir zaferdir.

Türk milletinin kaderini belirleyen 30 Ağustos zaferi, Türk ulusu için tarihte bir dönüm noktasıdır. Düşmanları ve onların ülke içindeki işbirlikçileri tarafından yok edilmeye ve paylaşılmaya karar verilerek, toprakları işgal edilmiş, ordularının elinden silahları alınıp askerleri terhis edilmiş, yıllardır devam eden savaşlarda bütün kaynakları harcanmış ve yetişmiş insan gücünü kaybetmiş büyük bir imparatorluktan Ulu Önder Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk, bir milli devlet ve kahraman bir ordu çıkarmayı başararak 30 Ağustos 1922'de Anadolu'daki yüzlerce yıllık Türk varlığına kast edenleri tarihe gömmüştür.

Türk tarihine altın harflerle yazılmış olan bu zaferin 98. yıl dönümünde, böyle kahraman bir milletin mensubu olmak ve bu millete hizmet etmekten gurur duyuyoruz.

Büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ilr dava arkadaşlarını ve vatan toprağının bedelini canlarıyla ödeyen aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve saygıyla anıyor, kahramanlıklarıyla destanlar yaratmış gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Şanlı zaferin 98. yıl dönümü aziz Türk Milletine ve onun bağrından çıkan kahraman ordusuna kutlu olsun."
 ifadelerinde bulundu.

 

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama programına Cumhuriyet Başsavcı Vekili Soner Akın, İlçe Emniyet Müdürü Ali Asker Bayar, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Nihat Aydın, Askerlik Şube Başkanı Neşet Cemregül, Ak Pati İlçe Başkanı Ferhat Yıldız, CHP İlçe Başkanı Hasan Sıtkı Mor, MHP İlçe Başkanı Mehmet Fevzi Erdoğan, kurum amirleri, stk temsilcileri ve vatandaşlar katıldılar.

Mahmut Coşkun



 

Güncelleme Tarihi: 30 Ağustos 2020, 16:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115