Boyabat'ta 3 bin fidan toprakla buluşturuldu

Boyabat'ta 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü etkinliği

Boyabat ilçesinde 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında 3 bin fidan toprakla buluşturuldu.

Tarım ve Orman Bakanlığınca Türkiye genelinde gerçekleştirilen Milli Ağaçlandırma Günü "11 Milyon Ağaç, Bugün Fidan, Yarın Nefes" programı çerçevesinde Boyabat ilçesi Kayaboğazı Köyü mevkinde gerçekleştirilen etkinlikte 250 olmak üzere ilçe genelinde toplam 3 bin fidan toprakla buluşturuldu.

Fidan dikme etkinliğinde konuşan Boyabat Orman İşletme Müdürü Serkan Demir, "Şu an Kayaboğazı köyü ormanlık alanındayız. Burada daha önce köylülerimize gelir getirici amaçlı fıstık çamlarımız vardı. Bu gün de fidan dikerek devamını getirmiş olacağız. Bunlar büyüdüğü zaman hem yeşil bir doğa olacak, hem de köylülerimize gelir getirecek.

Şimdi personelimiz Asiye Hanım fidanın nasıl dikileceğini uygulamalı olarak anlatacak. Buradaki doğaseverlerimiz de fidanları bu şekilde toprakla buluşturacaklar." diyerek fidan dikimi izlendi.

Belediye Başkanı Şefik Çakıcı de bu günkü fidan dikimi için kendilerine imkan sağlayan Orman İşletme Müdürlüğü çalışanlarına teşekkür ederek, Türkiye'ni yüzde yirmi yedisinin, Boyabat'ın da yüzde atmış beşinin ormanlarla kaplı olduğunu söyledi.

Çakıcı, "Diktiğimiz fidanların ülke ekonomisine faydalı olacağı gibi yöresel olarak ta vatandaşlarımızın ekonomisine faydası olacaktır. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Sinop Orman Bölge Müdürlüğü de ilimize hayırlı uğurlu olsun." ifadelerinde bulundu.

Daha sonra etkinliğe katılan protokol üyeleri, orman işletme müdürlüğü çalışanları, kurum amirleri, ilçede faaliyet gösteren bazı okulların öğretmen ve öğrencileri fidanları toprakla buluşturup, ilk can suyunu verdiler.

Etkinliğe Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, Cumhuriyet Başsavcısı Habibullah Keser, Adli Yargı, Adalet Komisyonu Başkanı Sefa Maraşlı, İlçe Jandarma Komutan Vekili Asb. Kd. Bçşv. Önder Tıngır, Denetimli Serbestlik Sorumlusu Cumhuriyet Savcısı Serkan Karakoç, Boyabat Orman İşletme Müdürü Serkan Demir, kurum amirleri, orman çalışanları ve öğrenciler katıldılar.

Mahmut Coşkun

Güncelleme Tarihi: 12 Kasım 2021, 10:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115