Boyabat'ta 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı

Boyabat'ta 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı

Boyabat'ta 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 98. yıl dönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı

Boyabat ilçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 98. yıl dönümü Şehir Statyumu'nda Kaymakam Enver Yılmaz ve Belediye Başkanı Şefik Çakıcı'nın törene katılan öğrenciler ve halkın bayramını kutlamasıyla başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından İlçe Kaymakamı Enver Yılmaz, günün anlam ve önemiyle ilgili konuşmasında Cumhuriyetimizin kuruluşunun 98.Yıl dönümünü kutlamanın gurur ve mutluluğunu milletçe hep birlikte  yaşıyoruz, dedi.

Kaymakam Enver Yılmaz konuşmasında '' İstiklal ve istikbali mukaddes vatanımızın birliği ve bütünlüğü yolunda tarihte eşine az  rastlanır bir  kurtuluş mücadelesi vererek kazandığımız Kurtuluş Savaşı'nın hemen ardından ilan edilen Cumhuriyetimizin kuruluşunun 98.Yıl dönümünü kutlamanın gurur ve mutluluğunu milletçe hep birlikte  yaşıyoruz. Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun. 

Kıymetli Boyabatlılar; yürekleri vatan bayrak sevgisi ve hürriyet aşkıyla çarpan aziz milletimizin her türlü zorluğa rağmen yaşlısı genci kadını erkeği omuz omuza sırt sırta topyekûn mücadele ettiği Kurtuluş Savaşımız her anı eşsiz kahramanlık destanları ile dolu büyük bir zafer ile sonuçlanmıştır.

Cumhuriyet bu büyük zaferin ardından aziz milletimize bırakılmış en büyük emanettir. Milletimiz 29 Ekim 1923' te bir kez daha tüm dünyaya iradesinin pranga vurulmayacağını, kendi kaderi üzerinde hiç kimsenin müdahil olamayacağını kanıyla ve canıyla ispat etmiştir. 

Bu nedenle Cumhuriyet sadece bir yönetim şekli değil aynı zamanda istiklalimizin ve özgürlüğümüzün güçlü bir sembolüdür. Cumhuriyet geleceğimize güvenle bakmamızı sağlayan Türk Milletini'nin binlerce yıllık tarihi boyunca gerçekleştirdiği en büyük atılımdır. 

Değerli hemşerilerim Kurtuluş Savaşında yokluk ve yoksulluk içerisinde aziz milletimizin yaktığı istiklal mücadele meşalesi türlü saldırılara rağmen sönmemiş sonsuza kadar da sönmeyecektir. 

Binlerce yıldır süregelen devlet geleneğimiz, her geçen gün daha da güçlenen demokrasimiz temelinde insani değerler olan hassasiyetlerimiz ile sadece ülkemize değil aynı zamanda bölgemize ve tüm dünyaya umut olmaya devam etmekteyiz. 

Bugün bizlere ve gençlerimize düşen en büyük görev Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün benim en büyük eserim dediği Cumhuriyetimize birlik ve beraberlik içinde bin yıldan fazla süredir sürdürdüğümüz kardeşlik ruhuyla sahip çıkmak ve ülkemizi uygarlık yarışında en üst sıralara taşımak olmalıdır. 
 

Cumhuriyetimizi ilelebet korumak ülkemizin ve milletimizin  geleceği için çalışmak, mücadele etmek, gerektiğinde fedakarlıkta bulunmak hepimizin müşterek vazifesidir.

 Bunun için de Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100.Yılına yürüyüşümüzü sürdürmeliyiz. Birlik ve beraberliğimizi muhafaza ederek  yolumuza devam ettiğimiz sürece de hiçbir engel daha gelişmiş daha mürevveh, daha gelişmiş bir ülke olmaktan bizi alıkoyamayacaktır. 

Bu duygu ve düşüncelerle başta Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere onun kahraman silah arkadaşlarını, kanlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi, gazilerimizi sonsuz şükran ve rahmetle anıyorum.29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun." ifadelerinde bulundu.

Öğrencilerin günün anlam ve önemiyle ilgili şiirlerini okumalarının ardından halk oyunları ve diğer ekipler gösterilerini sergilediler.

Gösterilerin ardında çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere protokol tarafından plaket ve ödülleri verildi.

Tören Atatürk Ortaokulu bandosu eşliğinde gerçekleştirilen resmi geçitle sona erdi. 

Bayram kutlamasına Cumhuriyet Başsavcısı Habibullah Keser, Adli Yargı, Adalet Komisyonu Başkanı Sefa Maraşlı, İlçe Emniyet Müdür Vekili Erdal Kopar, İlçe Jandarma Komutanı J. Yüzbaşı Şeref Kutu, Boyabat Meslek Yüksek Okulu Müdürü Dr. Öğ. Gör. Abdullah Eravcı, Askerlik Şubesi Başkanı Özkan Pekkan, daire amirleri, stk temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldılar.

Mahmut Coşkun

Güncelleme Tarihi: 29 Ekim 2021, 14:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115

banner124

banner138