Boyabat'ta 2. Domates Festivali Yapıldı

Boyabat ilçesinde " 2. Boyabat Domatesi Festivali" düzenlendi. .

Boyabat'ta 2. Domates Festivali Gerçekleştirildi

Boyabat Belediyesi ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından Kemaldede Camii yanında düzenlenen festivalde, üreticiler ürünlerini sergileyerek dereceye girebilmek için mücadele etti.

Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, Domates Festivalinin Boyabat için önemi ve anlamı üzerinde yaptığı konuşmasında 'Tüm domates üreticilerimizi tebrik ediyor katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum. Buradaki amacımız yurtdışına domates ihraç etmek değil. siz üreticilerimizi desteklemek, köylümüzü desteklemek, şehrimizde bir farkındalık oluşturmaktır. Buradan şu müjdeyi veriyorum ki Boyabatkalesi çeltiğimizin ekimini yaygınlaştırdığımızda da Boyabatkalesi Çeltik Festivalimizi  ileriki yıllarda yapacağız. Boyabat, 57 metre seyir kulesiyle, cam terası, teleferiğiyle, tarihi çarşısıyla, kültür merkeziyle 2023 yılında turizmin göz bebeği ve çekim merkezi olacaktır. 

Tüm yarışmacılarımıza başarılar dilerken, kazanan domates olmasın, kazanan dostluk ve kardeşlik olsun. Sizleri Allah'a emanet ediyor, kurban bayramınız kutluyorum'
ifadelerinde bulundu. 

Boyabat Belediyesi İnsan Kaynakları Eğitim Müdürü Hüseyin Ceylan'ın organize ettiği festival, domates yeme yarışmasıyla devam ettirildi. Yarışmanın ilk iki etabında yarışan 20 yarışmacıdan Emin Öztürk, Mehmet Çelenkoğlu,İlker Kuzulu ve Dilek Akça ilk dörde girmeyi başardılar.

Yarışmanın birinciliği için ilk dörde giren yarışmacılar tabaklarına konulan eşit ağırlıktaki domatesleri verilen start üzere birincilik için yemeye başladılar. Tabaktaki domatesleri saniye farkıyla önde bitiren Dilek Akça, domates yeme yarışında birinciliği kazandı.

Daha sonra Boyabat'ta domates üreten 94 katılımcının jüri heyetine sunduğu domatesler Aroma ve Koku-Ağırlık-Şekil ve Renk olarak farklı kategorilerde değerlendirmeye alındı. Başkanlığını Boyabat İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Murat Usta'nın bulunduğu 4 kişilik jüri heyeti her katılımcının domateslerini 4 ayrı kategoride değerlendirmeye alarak sonuçlandırdı.

Sonuçlar açıklanmadan önce Belediye Başkanı Şefik Çakıcı tarafından tüm yarışmacılara katılım belgesi verildi. Gazidere ve Gazideretabaklı Köyleri domates üreticilerine de domates tohumluğu katkılarından dolayı Tarım Bakanlığı Gen Bankası tarafından düzenlenen teşekkür belgeleri Başkan Çakıcı , İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Murat Usta tarafından verildi. 

 

Festivalin düzenlenmesine katkılarından dolayı İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Murat Usta ve jüri üyelerine de Başkan Çakıcı tarafından teşekkür belgeleri sunuldu. 
 

Jürinin değerlendirmesi sonucunda Aroma ve Tat kategorisinde 1. Mehmet Gökdere, 2. Cemal Kalaycı, 3. Abdullah Ay, Şekil ve Renk kategorisinde 1. Dilek Akça, 2. Cemil Zehir, 3. Ayhan Balı, Ağırlık kategorisinde 1. Aysun Çoygar, 2. Hasan Kıvrak, 3. Hüsamettin Kabakçı dereceye girerken Gazideretabaklı Köyü Muhtarı Hüseyin Özcan da Jüri Özel ödülünü almaya hak kazandı. 
 

Festivalin sonunda dereceye giren yarışmacılar sahneye davet edilerek, Başkan Çakıcı ve protokol tarafından kazandıkları ödüller ve plaketleri kendilerine verilip teşekkür edildi. 

Domates Festivaline Boyabat Kaymakamlığına vekalet eden Durağan Kaymakamı Akın Oruç, İlçe Emniyet Müdürü Yusuf Gül, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Murat Keskin, Sinop İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Demircan, Sinop İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Yardımcısı Fatih Danacıoğlu, Ak Parti İlçe Başkanı Ferhat Yıldız, kurum amirleri, stk temsilcileri, domates üreticileri ve vatandaşlar katıldılar. 

Güncelleme Tarihi: 18 Ağustos 2018, 13:06
YORUM EKLE
YORUMLAR
Ünal KARAMAN
Ünal KARAMAN - 6 yıl Önce

Öncelikle teşekkür ederim bu habere yapıp bizleri bilgilendiriyor sunuz. Ben iki konuya değineceğim. Birincisi o sertifikaları koyacak çerçeve bulamadınız mı bir milyoncuda da mı yoktu.İkincisi size İstanbul'dan takip ediyorum nereden bileceğim ödül kazanan yarışmacıların hangi köylü olduğunu birisi ödül kazanmış ama o vatandaş hangi köylü nerede yetiştirmiş o domatesi hangi köyün domatesi ?

SIRADAKİ HABER

banner115