Boyabat'ta 15 Temmuz Yürüyüşü ve Demokrasi Nöbeti Video Görüntüleri

Boyabat'ta 15 Temmuz Yürüyüşü ve Demokrasi Nöbeti Video Görüntüleri

Tüm Türkiye'de olduğu gibi Boyabat ilçesinde de 15 Temmuz 2016 gecesi FETÖ tarafından teşebbüs edilen hain darbe girişiminin halkın öncülüğü ve güvenlik güçlerinin büyük bir mücadele ve direnişiyle engellenmesinin 5. yıl dönümünde anma etkinliklerinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Yürüyüşü gerçekleştirildi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Yürüyüşü Beyazıt Camisi önünde başladı, Önde büyük boy Türk Bayrağı, protokol ve ve vatandaşların katıldığı yürüyüş 15 Temmuz Şehitler Kültür Merkezi önünde sona erdi. Saygı duruşu, İstiklal Marşı'nın okunuşu, günün anlamıyla ilgili şiirlerin okunuşu, Kur'an-ı Kerim Tilaveti ve dua okunuşu ardından Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, İlçe Kaymakamı Mehmet Nuri Çetin ve Ak Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş'in konuşmaları ve anı defterinin imzalanışı gerçekleştirildi.

Gece saat 00.13'te tüm camilerde salaların okunuşuyla Demokrasi Nöbeti sabah namazı önce okunan salalarla sona erdi.

Gece boyu gerçekleştirilen etkinliklere Ak Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, İlçe Kaymakamı Mehmet Nuri Çetin, Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, Cumhuriyet Başsavcısı Habibullah Keser, Boyabat İİBF Dekan Vekili Sultan Salur Küçük, Ak Parti Sinop İl Başkanı Uğur Giresun, İlçe Emniyet Müdürü Ali Asker Bayar, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Nihat Aydın, Boyabat Meslek Yüksek Okulu Müdürü Abdullah Eravcı, Ak Parti Boyabat İlçe Başkanı Mustafa Yaylaoğlu, kurum amirleri ve diğer ilgililer katıldılar.

Mahmut Coşkun

Güncelleme Tarihi: 16 Temmuz 2021, 09:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115

banner124

banner138