Boyabat Kurban Pazarında Alıcı Memnun, Üretici Sıkıntılı

Boyabat Kurban Pazarında Alıcı Memnun, Üretici Sıkıntılı

Boyabat Belediyesi Hayvan Pazarında kurbanlık almak isteyen vatandaşlar fiyatlardan memnun kalırken, hayvan besicileri de düşüklüğünden yakınıyorlar.

Kurban Bayramına 6 gün kala hayvan pazarında kurbanlık almak isteyen vatandaşlar, fiyatlardan memnun kalıp yine de alım için acele etmeyip gözlemde kalırken, hayvan besicileri de kurbanlıklarını geçen yılki fiyatlara bile satamadıklarından yakınıyorlar.

Boyabat Sesi olarak pazarı gezdik, gördük. Hem kurbanlık alacak vatandaşlarımızla, hem de hayvan besicilerimizle konuştuk. Küçükbaş kurbanlıklar 1000 liradan başlayıp 2 bin 500 liraya kadar satılırken, büyükbaş kurbanlıklar ise kilosuna göre 4000 liradan başlayıp 15.000 liraya kadar satışı yapılıyor.

Kurban alıcıları fiyatlardan memnun kaldığını ifade edip, "Üreticiler fiyatların düşüklüğünü ifade ediyorlar. Kendileri haklı, ama bizim de gelir düzeyimizde bir artış olmadığından daha yüksek fiyatları karşılayamıyoruz" dediler. 

Hayvan besicileri ise girdi fiyatları yüzde elli arttı. Bizim ayakta kalabilmemiz için gen yılki fiyarlardan en az yüzde yirmi, otuz fazla fiyatla satmamız gerekiyor. Ancak bırakın zamlı satmayı geçen yılki fiyatlara satabilirsek ona da razıyız"dediler.

Boyabat Sesi kameraları izleyicilerimiz için hayvan pazarını görüntledi. Pazarlıkları görüntüledi, her iki tarafı da konuşturup görüşlerini aldı. Tüm bu görüntüler yukarıdaki video linkinden izleyebilirsiniz.

Mahmut Coşkun

Güncelleme Tarihi: 05 Ağustos 2019, 13:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115