Boyabat'ın bitmeyen,bitirilmeyen (mi) çevre yolu !

Boyabat'ın bitmeyen,bitirilmeyen (mi) çevre yolu !

Boyabat'ın bitmeyen,bitirilmeyen (mi) çevre yolu !

Kurban Bayramı yaklaştığı şu günlerde Boyabat ilçesinde bitmek bilmeyen çevre yolu şoförlerin tepkisini çekiyor. Ankara – Kastamonu ve Sinop bağlantılarının çevre yolu olmaması nedeni ile Boyabat içerisinden geçiyor. Boyabat şehir içi trafiğinin da karışması ile yoğun bir trafik akışına sahne olan Boyabat ilçe merkezi trafiğini rahatlatacak olan Boyabat çevre yolu ise bağlantı yollarının yapılmaması nedeni ile bir türlü açılamıyor.

Asfaltlaması biten açılışa hazır hale gelen Boyabat Çevre yolu 3 Kasım 2016 tarihli 509 sayılı Şehir Gazetesinde konu gündeme getirilmiş “Ne zaman bitecek” diye sorulmuştu. Dönemin Boyabat Kaymakamı bağlantı yollarının planlanmadığını basına açıklayarak en kısa sürede açılacağı mesajını vermişti. Karayolları planlamasında ise önce 2019 sonra 2020 yılında açılması planlandığı haber yapılan Boyabat Çevre yolu hala açılamadı.

2020 yılında gazetelere demeç veren Ak Parti il Başkanı Uğur Giresun Boyabat, Durağan ve Saraydüzü’ne hayırlı olsun diyerek duyurduğu açıklamasında ; “Boyabat İlçesindeki şehir içi trafik yükünü rahatlatacak, aynı zamanda Durağan ve Saraydüzü’ne ulaşımı kolaylaştıracak yeni çevre yolunun 6 km’ lik kısmı tamamlandı. İnşallah 16 kilometreden oluşan yolumuzun tamamını, 2021 yılı Haziran ayında ulaşıma açacağız.” demişti.

Aradan geçen bunca seneye ve söze rağmen ulaşıma açılabilecek durumda olmasına karşılık bağlantı yollarının yapılmaması nedeni ile açılamayan Boyabat Çevre yolunun açılmamasında Boyabat lobisinin etkili olduğu iddiası kamuoyunda konuşulmaya devam ediyor. 

Kurban bayramı arifesinde gerek Sinop, gerekse Ankara, Kastamonu bağlantılarının merkezinde yer alan Boyabat Çevre yolu açılmak için ne bekliyor?

Asfaltlaması tamamlanmış bağlantı yollarında çalışmaları süren çevre yolu ne zaman açılacak? Bu güzergâhı kullanmak zorunda olan gerek yük taşımacılığı gerekse özel seyahat eden vatandaşların Boyabat ilçe merkezinde yaşadığı yoğun trafik tepkilerin artmasına neden olurken açılamayan çevre yolunda ise yıllardır bitmeyen çalışmalar sürüyor.

-Şehir Gazetesi

YORUM EKLE
YORUMLAR
Hüseyin Baltacı
Hüseyin Baltacı - 3 yıl Önce

Bu yolun biran evvel bitirilip açılması önem arz etmektedir basiretsiz idarecilerdenmidir lobimidir anlamayız bu yol derhal bitmelidir

Boyabat lı
Boyabat lı - 3 yıl Önce

Her zaman olduğu gibi seçim zamanı gözler boyansın diye açılır.alıştık artık.seçim de biter oylar gelir alıştık değişmez kaderimiz seçimm aslında geçim olması lazım ama değişmeyen kaderimiz seçimm.yine oyu giderler gözü kaoalı verirler akıllanmayız.insanlar nasıl yönetilmek isterse ona oy verir bu da böyle oluyor.

SIRADAKİ HABER

banner115