Boyabat Eski Belediye Başkanı Cemal Ekiz için tören düzenlendi

Eski Belediye Başkanı Cemal Ekiz için tören düzenlendi

Boyabat'ta 1980-1989 yılları arasında Belediye Başkanlığı görevini yürüten 85 yaşındaki Cemal Ekiz'in vefatı sebebiyle Boyabat Belediye Başkanlığı önünde tören düzenlendi.

Boyabat'ın "Cemal Dayısı" olarak anılan ve Boyabat'a büyük hizmetler sunduğu ifade edilen Cemal Ekiz'in naaşı Boyabat Çamlıca Camisinde komşularıyla helalleştirildikten sonra Belediye Binası önüne getirilerek tören düzenlendi. Ekiz'in öz geçmişi ve Boyabat'a yaptığı hizmetler anlatıldı.

Bir süredir sağlık sorunu yaşayan ve Samsun'da tedavi gören Ekiz için, gerçekleştirilen törende konuşan Şefik Çakıcı, "Boyabat doğduğumuz,büyüdüğümüz, yaşlanacağımız şehir.Boyabat siyasi tarihinde iz bırakan kişidir Cemal Ekiz halkın adamı olarak görülen bir kişiliktir.Dokuz yıl belediye başkanlığımızı yaptı ve yaptığı hizmetler neticesinde şuan burada aramızda.Herkes belediye başkanı seçilebilir ancak şehrin başkanı olmak farklıdır halk adamlığı ile yürünebilen bir yoldur bunu yapabilen nadir başkanlardan Cemal Ekiz başkanımızın mekanı cennet olsun.

Biz ondan aldığımız bayrağı  onların emanet ettiği Boyabat'ı  Mustafa Kemal Atatürk'ün de dediği gibi muasır medeniyetler seviyesine ulaştıracağız. Boyabat Türkiye'ye değer katan bir şehir olacaksa Cemal Ekiz'in imzası vardır. Hakkımızı bizler helal ediyoruz katılım sağlayan herkese teşekkür ediyorum.'' ifadelerini kullandı.


Boyabat İlçe Kaymakamı Fatih Aksoy ise ;Cemal Ekiz'in Boyabat için çok emek veren bir kişi olduğunu söyleyerek Cemal Ekiz'in yakınlarına baş sağlığı diledi.

Konuşmaların ardından okunan dua sonrasında Boyabat Büyük Cami avlusuna getirilen Ekiz için öğle namazı sonrasında Durağan İlçe Müftüsü Müftüsü Ali Mustafa Yıldırım tarafından cenaze namazı kıldırıldı. Namaz sonrası şehir mezarlığına getirilen Ekiz'in naaşı yine Durağan İlçe Müftüsü Ali Mustafa Yıldırım'ın yaptığı dua ile toprağa verildi. Sevenlerinin gözyaşı döktüğü görülen Ekiz'izin toprağa verilmesi sonrasında İlçe Kaymakamı Fatih Aksoy, Belediye Başkanı Şefik Çakıcı ve Ekiz'in yakınları başsağlığı dileklerini kabul ettiler.

Tören sonrasında uzaktan yakından cenaze törenine gelen misafirlere Kalebağı mesire alanında yemek ikramında bulunuldu.

Törene, İlçe Kaymakamı Fatih Aksoy, Boyabat Belediyesi Başkanı Şefik Çakıcı, Durağan Belediye Başkanı Ahmet Kılıçaslan, Ak Parti Sinop İl Başkanı Uğur Giresun, İlçe Emniyet Müdürü Ali Asker Bayar, Sinop İl Genel Meclisi Başkanı Yakup Üçüncüoğlu kurum amirleri, siyasi parti temsilcilerei, stk temsilcileri ve üyeleri ile vatandaşlar katıldılar  


Cemal Ekiz Kimdir ?

1934 yılında Gazidere Tabaklı Köyü'nde dünyaya gelmiştir.Meşhur hatip Yusuf Ekiz'in oğludur.İlk ve Ortaokulu Boyabat'ta okuyan Cemal Ekiz yükseköğrenimini Ankara Askeri Veterinerlik Akademisi Astsubaylık Okulunda tamamlamıştır.Ordunun çeşitli kademelerinde görev yapan Ekiz Türk Silahlı Kuvvetlerine uzun yıllar hizmet etmiştir.10 Ekim 1975 yılında Türk Silahlı Kuvvetlerinden emekli olan Cemal Ekiz Boyabat'a yerleşerek 1980 ile 1989 yıllları arasında Belediye Başkanı olarak görev yapmıştır.Kendisinden sonra seçilen belediye başkanlırı ile fikir alışverişinde bulunarak bilgi ve birikimini onlarla paylaşmıştır.Evli ve dört çocuk babası olan Cemal Ekiz 85 yaşında 26 Ağustos 2019 Pazartesi günü tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmiştir.

-Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 27 Ağustos 2019, 20:25
YORUM EKLE
YORUMLAR
Nihat ekiz
Nihat ekiz - 5 yıl Önce

Mekanin cennet 0lsun amcacim b0yabat k0ca bir cınar daha kaybetti ama hafizalardan silinmeyeceksin ruhun sad olsun.

Nihat ekiz
Nihat ekiz - 5 yıl Önce

Mekanin cennet 0lsun amcacim b0yabat k0ca bir cınar daha kaybetti ama hafizalardan silinmeyeceksin ruhun sad olsun.

ramazan canik
ramazan canik - 5 yıl Önce

rahmetli cemal ekiz abimizin belediyecik yaptığı zamanı biliriz kendsine cenabı Allahtan rahmet diliyorum ekiz ailesine sabırlar diliyorum

SIRADAKİ HABER

banner115