Boyabat Elektrik'te 900 Milyon dolarlık borç! 

Boyabat Elektrik'te 900 Milyon dolarlık borç! 

Ünal Aysal'ın ortağı olduğu Boyabat Elektrik'te ödemeler zamanında yapılamadığı için kredi, bankalar tarafından tahsili gecikmiş alacaklar sınıfına alındı.

Enerji sektörü üzerindeki maliyet baskısının artmasıyla son dönemde yeniden yapılandırmaya giden şirket sayısı artarken bankacılık sektörü üzerindeki yük de büyüyor.

BusinessHT'den Ceren Dilekçi'nin haberine göre Galatasaray eski Başkanı Ünal Aysal'ın şirketi Unit Investment’in Doğan Holding ve Doğuş Holding ile ortak olduğu Boyabat Hidroelektrik Santrali kredisinin takibe atıldığı bildirildi.

Garanti, Akbank, İş Bankası, Yapı Kredi ve TSKB'den alınan kredi, ikinci çeyrek itibariyle tahsili gecikmiş alacaklar sınıfına alındı.

Boyabat Elektrik Üretim ve Ticaret Limited Şirketi’nin, yürütmekte olduğu 513 MW kapasiteli hidroelektrik santrali projesi kapsamında 2010 yılında bankalardan sağladığı 750 milyon dolar tutarında kredinin yeniden yapılandırma görüşmelerinde henüz ilerleme sağlanamadı. 

Konuya yakın kaynaklar, Business HT'ye yaptığı değerlendirmede, faiziyle birlikte 900 milyon dolara ulaşan kredinin ikinci çeyrek itibariyle takibe girdiğini belirtti.

Doğan Holding'in 29 Haziran'da KAP'a yaptığı açıklamada payına düşen 28 milyon Dolar ve 25 milyon Euro tutarında meblağı ödediği kaydedildi.

Altı ayda bir faiz ödemeleri yapılacak olan kredinin ana para geri ödemesinin ise elektrik üretimine geçilmesinden sonra başlaması ve altışar aylık 15 eşit taksit ile 2020 yılında tamamlanması öngörülüyordu.

Boyabat Elektrik şirketinin Yönetim Kurulu Başkanlığını Doğan Holding Enerji Direktörü Burak Kuyan yapıyor.

-Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 03 Ağustos 2018, 17:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115

banner124

banner138