Boyabat CHP Yöneticileri 19 Mayıs'ı kutladılar.

Boyabat CHP Yöneticileri 19 Mayıs'ı kutladılar.

Boyabat CHP Yöneticileri 19 Mayıs'ı kutladılar.

Cumhuriyet Halk Partisi Boyabat İlçe yöneticileri "19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı"nın 101’inci yılı münasebetiyle yazılı mesajlar yayımladılar. 

CHP Boyabat İlçe Başkanı Murat Sezer, mesajında "101 yıl önce Samsun'da başlayan İstiklal mücadelesi Türk devletinin bölünmez bütünlüğünün ve bağımsızlığının müjdecisi olmuştur.

Bu büyük mücadele sonucunda Cumhuriyetimiz kurulmuş ve tüm mazlum dünyaya örnek teşkil etmiştir. Bu kutlu mücadelenin önderi başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere dava arkadaşlarını ve bu uğurda şehit düşen, gazi olup ahirete göçen tüm kahramanlarımızı rahmetle anıyor, hayatta olan gazilerimize de minnet duygularımı ifade ediyor, sağlıklı bir ömür diliyorum." dedi.

CHP Boyabat Kadın Kolları Başkanı Ayşe Melek Günal, basın açıklamasında "Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkarak başlattığı milli mücadelemiz Türk tarihinde önemli dönüm noktalarından biridir. 

Tarihi boyunca bağımsız yaşamış olan Türk Milletinin yine dünya üzerindeki varlığını hür, bağımsız olarak sürdürmesi için Ulu Önder yediden yetmişe kuzeylisi, güneylisi, doğulusu, batılısı her insanımızı ortasına alarak milli mücadeleye başlatmış, tüm yokluğa, yoksuzluğa rağmen başarı elde etmiştir.

Milli mücadeledeki inanç, birlik beraberliğinin her zaman örnek alınarak aynı kararlılıkta sürdürülmesi ülkemizin başarıya ulaşmasında en büyük etken olacaktır. 

Bayrağımız hür olarak vatan toprakları üzerinde dalgalanıyorsa bunu borçlu olduğumuz büyük önder Atatürk başta olmak üzere bütün şehitlerimizi rahmet, minnetle anıyor, hayatta olan gazilerimize sağlık diliyorum.

Toplumu esaret altında olmaktan kurtaran Türk Milletinin yazgısını değiştiren yarınları aydınlatan çağdaş ve uygar bir yaşama yönlendiren ve tam bağımsızlığı sağlayan bu günü Atatürk, yarının sahibi gençlere armağan etmiştir.

Tüm gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum." dedi.

CHP Boyabat Gençlik Kolları Başkan Fdime Ertaş ta  mesajında "19 Mayıs 1919 101 yıl önce Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'da yaktığı bağımsızlık ateşiyle temellerini attığı Türkiye Cumhuriyetinin ilk adımıdır. 

Bu ateş ki Amasya'da, Erzurum'da, Sivas'ta büyüdü, Sakarya'da güçlendi. Bu gün, yarın ve sonsuza dek sönmeyecek olan Türkiye Cumhuriyeti'nin ışığı oldu.

'Milletin bağrında temiz bir nesil yetişiyor. bu eseri ona bırakacağım ve gözüm arkada kalmayacak' sözleriyle bizlere emanet ettiğin bu eseri çağdaş medeniyetler seviyesine çıkarmak ve bizden sonraki nesillere teslim etmenin en büyük vazifemiz olduğunun bilincindeyiz.

Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğimize and içeriz. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramınız kutlu olsun. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve tüm silah arkadaşlarını saygı, minnet ve özlemle anıyoruz" ifadelerinde bulundu.

Güncelleme Tarihi: 19 Mayıs 2020, 13:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115