Boyabat Belediyesi Vatandaşları Su Konusunda Uyardı

Boyabat Belediyesi Vatandaşları Su Konusunda Uyardı

Belediyeden su uyarısı

Boyabat Belediyesi tarafından yapılan açıklamada içme suyunun doğru ve ekonomik kullanımına yönelik olarak suyun israf edilmemesi istendi. İçme suyu şebekesinden sulama yapılmaması gerektiği belirtildi.

Yaz aylarında mevsim sıcaklıklarının artış göstermesi ve yağış oranlarının da mevsim normallerinin altında kalması nedeniyle suyun tüketilmesinde bilinçli hareket edilmesi gerektiğini vurgulayan Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı özellikle içme suyu dışında sulama yapılmaması gerektiğine değindi. 

Su sıkıntısının yaşanmaması için suyun doğru ve ekonomik kullanılması gerektiğini ifade eden Çakıcı ”Yaz dönemi yağışların az olduğu dönemlerdir. Bu dönemlerde su sıkıntısı yaşanmaması için suyun israf edilmemesi gerekmektedir. El yüz yıkarken, diş fırçalarken, bulaşık yıkarken, suyu arkası gelmeyecekmiş gibi kullanmak ve israf etmemek için özen gösterelim. Araba temizlerken suyu az kullanalım. Resmi ve özel kurumlarda, sitelerde, meskenlerde; işyeri, bahçe ve benzeri konular için sulama yapılmaktadır. Sulama işlemlerinin şehir şebekesinden yapılmaması gerekmektedir. Bunun için gereken hassasiyet gösterilmelidir” dedi.

-Haber Merkezi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115

banner124

banner138