Boyabat Belediyesi kamuoyu açıklaması

Boyabat, Belediyesi tarafında15.08.2018 tarihinde gerçekleştirilecek olan ihale öncesinde bazı basın kuruluşlarında çıkan haberler üzerine kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla açıklamada bulunuldu.

Boyabat Belediyesi kamuoyu açıklaması








Boyabat Belediyesi Basın Halkla İlişkiler Bürosu tarafınca yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi.



KAMUOYUNA SAYGIYLA DUYURULUR


Bazı basın kuruluşlarında Boyabat Belediyesi 15 Temmuz Şehitler Kültür Merkezi içerisinde bulunan dükkanların satışı ile ilgili bir dizi asılsız haberin kamuoyuyla paylaşıldığı görülmektedir.



Boyabat Belediyesi olarak her daim önceliğimiz, Boyabat'ımızın ve hemşerilerimizin yüce ali menfaatlerini göz ederek hakk'ın rızası istikametinde çalışmaktır.



Bu doğrultuda hizmeti kendine şiar edinen belediyemiz hem ekonomiye katkı sağlamak hem de yeni sosyal donatı alanları kazandırmak amacıyla, hiçbir yerden yardım almadan tamamı belediyemiz bütçesinden karşılanarak, maliyeti 9 milyon'u aşan, içerisinde; Osmanlı Hamamı, Bowling ve eğlence merkezi, sinema salonu, konferans salonu, düğün salonu, fuaye alanları bulunan, Boyabat Belediyesi 15 Temmuz Şehitler Kültür Merkezini ilçemizin hizmetine sunmuştur.



Boyabat Belediyesi 15 Temmuz Şehitler Kültür Merkezi içerisinde bulunan 6 adet dükkan ise, ilçe ekonomisine kazandırılmak amacıyla ihale yolu ile satışa çıkarılmıştır.

İhale detayları ile ilgili bilgiler şeffaf bir şekilde ulusal ve yerel gazetelerde duyurulmuştur. Görüldüğü üzere yerel basında çıkan olumsuz haber ve ifadeler doğru olmayan, yanıltıcı, kasıtlı yorum ve beyanlardan ibarettir.



2886 SAYILI DEVLET İHALE KANUNU


Kapsam: 

Madde 1 – Genel bütçeye dahil dairelerle katma bütçeli idarelerin, özel idare ve belediye-lerin alım, satım, hizmet, yapım, kira, trampa, mülkiyetin gayri ayni hak tesisi ve taşıma işleri bu Kanunda yazılı hükümlere göre yürütülür.



İhale usullerinin neler olduğu: 


Madde 35 – Bu Kanunun 1 inci maddesinde yazılı işlerin ihalelerinde aşağıdaki usuller uygulanır: 


a) Kapalı teklif usulü,


b) Belli istekliler arasında kapalı teklif usulü,


c) Açık teklif usulü,


d) Pazarlık usulü,


e) Yarışma usulü.


İşin gereğine göre bu usullerden hangisinin uygulanacağı, bu Kanun hükümlerine uyularak idarelerince tespit edilir.



İhalelerde kapalı teklif usulünün esas olduğu: 


Madde 36 – Bu Kanunun 1 inci maddesinde yazılı işlere ilişkin ihalelerde, tekliflerin gizli olarak verilmesini sağlayan kapalı teklif usulü esastır.



Açık teklif usulü ile yapılabilecek ihaleler:


Madde 45 – Bu Kanunun 1 inci maddesinde yazılı işlerden, tahmin edilen bedeli her yıl Genel Bütçe Kanunu ile tespit edilecek tutarı geçmeyen ihaleler açık teklif usulüyle yapılabilir.



2018 Yılı Bütçe Kanunu İle Tespit Edilen ( 01.01.2018-31.12.2018)


Dayanak: (7066 sayılı 2018 7066 sayılı 2018 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu İ-Cetveli)



45/Madde- Açık Teklif Usulü Üst Parasal Limit: 2.047.200,00 TL" sı




Mülkiyeti Belediyemize ait taşınmazların satışına ait Taşınmaz Satış İhale İlanı içerisinde belirtilen 1 ve 2 sıra nolu taşınmazların muhammen bedelinin 2018 yılı bütçe kanunun İ-Cetvelinde belirtilen parasal sınır olan 2.047.200,00 TL" sı üzerinde olduğundan idaremiz tarafından İşin gereğine göre bu usullerden 2886 sayılı Kanununun 35/A kapalı teklif usulü ile yapılması öngörülmüştür. Diğer 3-4-5 ve 6 sıra nolu taşınmazların muhammen bedelinin parasal sınır olan 2.047.200,00 TL" nın altında olduğundan idaremizce aynı kanunun 45. maddesi gereği Açık Teklif Usulü ile yapılması uygun görülmüştür. Yapılan iş ve işlemlere ilişkin ilanlar Basın İlan Kurumu, Resmi Gazete, Yerel Gazete, Belediye ve Kaymakamlık İlan Panoları ve hoparlör den ilan suretiyle halkımıza duyurulmaktadır.



Kamuoyuna saygı ile duyurulur.



BOYABAT BELEDİYESİ
Güncelleme Tarihi: 13 Ağustos 2018, 15:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115