Bakan Yardımcısı Hasan Suver, "Boyabatlılara yakışır bir şehri inşa etmeye devam edeceğiz" dedi.


Bakan Yardımcısı Hasan Suver, "Boyabatlılara yakışır bir şehri inşa etmeye devam edeceğiz" dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Hasan Suver, Belediye Başkanı Şefik Çakıcı'yı belediye binasında ziyareti ardından tarihi Orta Çarşı ve Boyabat Yaşayan Kültürel Miras Müzesinde incelemelerde bulundu.

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Hasan Suver, belediye binası önünde Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Yaylaoğlu, il genel ve belediye meclis üyeleri tarafından çiçek takdim edilerek karşılandı.

Bakan Yardımcısı Suver, beraberinde Belediye Başkanı Şefik Çakıcı ve Sinop Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Salih Livaoğlu, Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Yaylaoğlu ve diğer ilgililer olmak üzere tarihi Orta Çarşı'da devam eden restorasyon çalışmalarını inceleyip, başkan Çakıcı'dan çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Orta Çarşı ziyareti sonrasında Boyabat Yaşayan Kültürel Miras Müzesini de ziyaret eden Bakan Yardımcısı Suver, esnaf ziyaretlerinde bulunarak, sohbet etti. Bir kahvehanede oturup çay içen Suver, burada vatandaşlarla da sohbet etti.

Bakan Suver, Boyabat Sesi muhabirinin sorusu üzerine ziyaretiyle ilgili açıklamalarda bulunurken, daha yaşanılabilir, daha müreffeh, Boyabatlılara yakışır bir şehri, inşa etmeye devam edeceğiz, dedi.

Bakan Suver, açıklamasında "11 Ağustos'tan beri Ayancık, Babaçay, Türkeli ve çevresinde yaşanılan afetten dolayı buralardayız. Boyabat fazla sele maruz kalan bir ilçemiz olmadı. Geçtiğimiz süreç içerisinde buraya gelemedik. Sel felaketi yaşanan yerlerdeki çalışmalarımızı büyük ölçüde tamamladıktan sonra Boyabat ilçemizi de ziyaret etmek istedik.

Ben ayrıca yerel yönetimlerden sorumlu bakan yardımcısıyım. Dolayısıyla bizim başkanımızla Boyabat'la alakalı zaten süren bir çalışmamız var. Bu vesileyle bir de başkanımızı yerinde, Boyabat halkıyla birlikte, Boyabat şehriyle birlikte görmek istedik. Geldik baktık, çok güzel çalışmalar var. Başkanımız hem deneyimli, hem de işi bilen becerikli, aynı zamanda bu çalışmaların da halkta karşılığı olduğunu gördük. Mutlu olduk, inşallah birlikte daha iyi işler yapacağız. Başlayan projelerimizi seçime kadar bitireceğiz. Sokak sağlıklaşması projesi, belediye başkanlık binası ve millet bahçesi projesi, bütün bunlar yürüyen projelerimizdir. Bunları inşallah en kısa zamanda bitireceğiz. Daha yaşanılabilir, daha müreffeh, Boyabatlılara yakışır bir şehri, inşa etmeye devam edeceğiz." ifadelerinde bulundu.

Bakan Yardımcısı Suver, Boyabat ziyaretini tamamladıktan sonra Sinop'a hareket etti.

Mahmut Coşkun

Güncelleme Tarihi: 09 Eylül 2021, 20:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115