Ayancık Belediye Başkanı Hayrettin Kaya Yerel Basının Yanında

Ayancık Belediye Başkanı Hayrettin Kaya Yerel Basının Yanında

Ayancık Belediye Başkanı Hayrettin Kaya Yerel Basının Yanında

 
Ayancık Belediye Başkanı Hayrettin Kaya 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti'nin yayımladığı  ortak deklarasyon üzerine bir destek mesajı yayınladı.Kaya mesajında şu ifadelere yer verdi.

''Haber toplamak, haber basmak ve bu basılan haberleri kitleye duyurabilmek için oluşturulmuş gazeteler ayakta kalabilmek adına maddi güce ihtiyaç vardır. Bu gün ekonomik sıkıntılar çeken yerel basınımızın sahiplerinin en önemli şikayetleri; resmi ilan pastasından yeterince pay alamamak ticari ilan ve reklam yetersizliği, gazetelerin ham maddesi olan kağıdı temin etme zorluğu ve devletin yerel gazeteleri yeteri kadar desteklemediğidir.
 
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Fazilet Adaları” olarak tanımladığı yerel gazeteler, ulusal kurtuluş savaşı tarihimizde damga vurmuş, Anadolu Türkü’nün teşkilatlanmasının sesi olmuştur. Mustafa Kemal Atatürk Milli mücadelenin her safhasında yayınlara önem vermiş. Anadolu’nun tüm desteğini bizzat direktifleri ile yayınladığı gazetelerle duyurmuştur. Bu dönem aynı zamanda yerel basının Türk milleti ile bütünleştiği en etkin dönem olmuştur.
 
Halen yayın yapan yerel gazeteler büyük ekonomik sıkıntılar ve baskılara rağmen yayımladıkları bölgelerde halkın sesi, gözü ve kulağı olmaya devam etmektedir. Bu gazeteler aynı zamanda devletle vatandaş arasında bir köprü görevi görürken, kamu görevlileri ve hizmetlilerin denetlenmesinde de etkin birer unsurdur. 
 
Basın sadece gazete satarak ayakta kalamaz üstelik yerel gazetelerde abonelik sisteminden neredeyse bu kalemden hiç gelir yoktur. En önemli gelirleri ise ilan ve reklam gelirleridir. Bu gelirlerde tarafsız ve bağımsız gazeteciliğin teminatıdır. İşsiz kalma, kapanma ve hukuk mücadelesiyle karşı karşıya kalmaktadırlar… bilinen odur ki; yerel basın halkımızın en yakın ve doğru haber kaynağıdır. Bu şartlar altında yerel basın adeta fedakarca görevini yapmaya çalışıyor.
 
Yerel basınımız kısıtlı bütçeleri; artan maliyet ve türlü yükümlülükler altında ayakta durmakta çalışmaktadırlar. Cemiyetimize bağlı üye 12 yerel gazetelerinin imzaladığı “YEREL BASININA SAHİP ÇIK SİNOP!” deklarasyonunuzu destekliyor sizin nezdininiz de 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cengiz Demirel başta olmak üzere; tüm basın emekçilerinin yanında olduğumu belirtir, devlet ihale yasasını delme girişimini şiddetle kınıyor saygı ve sevgilerimi sunuyorum.''

-Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 25 Ekim 2019, 15:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115