65 yaş üstü Boyabatlı vatandaşlar da bugün 6 saat sokaktaydı

65 yaş üstü Boyabatlı vatandaşlar da bu gün 6 saat sokaktaydı

Coronavirüs tedbirleri kapsamında sokağa çıkmaları yasaklanan 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlıkları bulunan vatandaşlar tüm Türkiye'de olduğu gibi Boyabat'ta da 12.00 - 18.00 saatleri arasında tekrar sokağa çıktılar.

Geçtiğimiz hafta pazar günü saat 11.00-15.00 saatleri arası sokağa çıkan 65 yaş ve üzeri vatandaşların sokağa çıkma izni saatleri değişerek 17 Mayıs 2020 Pazar günü 4 saat olan izinleri 6 saate çıkarıldı. 

12.00-18.00 saatleri arası sokağa çıkan olan 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı bulunan Boyabatlı vatandaşlar, ilçede bulunan parklarda, Büyükcami avlusundaki banklarda ve diğer mesire alanlarında arkadaşları, dostlarıyla sohbet edip, hasret giderdiler.

Boyabat Sesi kameralarına konuşan vatandaşlarımızın çoğunluğu 65 yaş üstü vatandaşlara getirilen sokağa çıkma yasağını olumlu bulduklarını ifade ederken, bazı vatandaşlarımız da sıcaklar arttıkça evde sıkıntılar oluştuğunu ifade ettiler. Vatandaşlarımızdan bazıları da sokağa çıkma yasaklarına karşı emniyet görevlilerinin sokakta gördükleri 65 yaş üstü vatandaşlara hemen ceza yazdığını ifade edip, mazeretini sorup önce uyarı yapmasının daha iyi olacağından bahsettiler.

65 yaş üstü vatandaşlarımız, evde nasıl vakit geçirdiklerini, sıkıldıklarında neler yaptıklarını ve diğer sorularımıza içtenlikle cevap verdiler. Biz de hiç kesip kırpmadan kaydettik.

35 dakikalık röportajlarımızın görüntülerini yukarıdaki video linkini tıklayarak izleyebilirsiniz.

Mahmut Coşkun

Güncelleme Tarihi: 18 Mayıs 2020, 13:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115