UKKF Başkan ve Yönetimi Karavan Turizmi için Boyabat'ta

UKKF Başkan ve Yönetimi Karavan Turizmi için Boyabat'ta

UKKF Başkan ve Yönetimi Karavan Turizmi için Boyabat'ta

Ulusal Kamp ve Karavan Federasyonu (UKKF)  başkan ve yöneticileri Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) ve Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı BAKKA işbirliğiyle karavanda seyahat deneyimi ve sahada tespit çalışmaları için karavanlarıyla Boyabat'a geldiler.

UKKF Yönetim Kurulu Başkanı ve yöneticilerinin 9 - 21  Ağustos 2020 tarihlerinde Karavanla Seyahat Deneyimi ve Sahada Tespit Çalışmaları  kapsamında 1. ayağı Çankırı'da başlayan ziyaret programlarının 2. ayağı 11 Ağustosta Boyabat'ta gerçekleştirilecek.

Üç karavanla Boyabat Kalebağı Mesire alanına gelen UKKF Yönetim Kurulu Başkanı Leyla Özdağ ve yönetim kurulu üyelerini karşılayan Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, misafirlere çiçek takdim edip, hoş geldiniz dedi.

Başkan Çakıcı, karşılamada yaptığı konuşmasında "İlk kez karavanla sizler geldiniz. Şehrimize, gönlümüze, kalbimize hoş geldiniz. Bu akşam şehrim adına mutluyum. Almanya'da katılmış olduğum Almanya ITB Berlin 2016 Turizm Fuarında turizm çeşitlerini görmüştüm. Boyabat Belediyesi olarak orada stand açmıştık. Orada dünya turizminin nereye aktığını, hangi yönlere doğru gittiğini gördüm.

Almanya büyük elçimiz, şehirlerinizi karavan turimine hazırlayın, alt yapısını oluşturun demişti. Ben de ilçemizi karavan turizmiyle birleştirme hayalindeydim. Bu gün ilk defa kalkınma ajansımızın sayesinde bu güzel insanlarla Boyabat'ın buluşmasını sağlamış olduk.

Sizler Boyabat'ımızın lezzetlerinden, kültürel mirasından, kalesinden, bazaltından, yemeklerinden ve en güzeli de insanlarıyla tanışacaksınız. Hem sizler şehrimize değer katacaksınız, hem de Boyabat sizlere tarihiyle, kültürüyle, insanıyla değer katacak." dedi.  

UKKF Yönetim Kurulu Başkanı Leyla Özdağ da kendilerini karşılamalarından dolayı Başkan Çakıcı ve ekibine teşekkür edip, çok mutlu olduklarını söyleyerek, "Biz Ulusal Kamp ve Karavan Federasyonuyuz. Yönetim kurulu arkadaşlarımız ve eşleriyle birlikte buradayız. Bizler de sizinle aynı çizgideymişiz, hemen hemen. Ülkenin alternatif turizmini tanıtmak istediği Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun fikir babalığı yaptığı karavan turizmi ile ilgili aynı şeyleri düşünüyoruz. Biz 2017'den bu yana karavan turizminin daha çok yaygınlaşması için çalıştık. Kalkınma ajanslarımıza teşekkür ediyorum. Onların desteğiyle belediyelerle işbirliği yapıyoruz. Ziyaretlerimizde olabilecekleri konuşup, biz bilgilerimizi, otuz yıllık tecrübelerimizi size aktaracağız. Siz bunun üzerine mimarlık yapacaksınız, sonrasında da biz sizleri Avrupa federasyonuna kadar tanıtacağız. Umarım ülkemizin karavan turizmini önce yerele sonra da uluslararası nitelikte tanıtırız. Bizler gönül esasına dayalı çalışmacılar olarak, sizlerin ilgi ve alakasından çok mutluyuz. Belediyeler ne kadar ilgilenir ve sahip çıkarsa karavan turizmi de o kadar yaygınlaşacaktır." ifadelerinde bulundu.

10 Ağustos akşamı Kalebağı Mesire alanına karavanlarında kalacak olan misafir heyet 11 Austosta Boyabat Kalesi, Kırkkızlar Kayası, Bazalt Kayalıkları, Yaşayan Kültürel Miras Müzesi, Kral Mezarı ziyaretlerinden sonra Sinop'a hareket edecekler.

Mahmut Coşkun


 

Güncelleme Tarihi: 11 Ağustos 2020, 02:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115

banner124

banner138