Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, Boyabat Orta Çarşı'da incelemelerde bulundu

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, Boyabat Orta Çarşı'da incelemelerde bulundu

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, Boyabat ilçesinde restorasyon çalışmaları devam eden dükkanların bulunduğu tarihi Orta Çarşı'da incelemelerde bulunup esnaflarla görüştü.

Boyabat Kentsel Tasarım ve Tarihi Kent Dokusu’nun Sağlıklaştırılması projesi kapsamında Orta Çarşı'da restorasyon çalışmalarında incelemelerde bulunup yetkililerden bilgi alan Kültür veTurizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, esnafların mağdur olmamaları için bakanlık olarak restorasyon çalışmalarının en kısa sürede bitirilmesi için üzerlerine düşen görevi yapacaklarını söyledi.

Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, 1925 yılında İtalyan mimarisiyle inşa edilip günümüze kadar yaşatılan ve tarihi dokusuna uygun olarak dükkan sahiplerinden hiç bir ücret alınmadan tamamen Kültür veTurizm Bakanlığı imkanlarıyla restorasyon çalışmaları devam eden Orta Çarşı'daki dükkanlarda incelemelerde bulunup, dükkan sahipleriyle görüştü.

Belediye Başkanı Şefik Çakıcı ve Samsun Rölöve ve Anıtlar Müdürü Ali Sarıalioğlu'ndan çalışmalarla ilgili bilgi alan Alpaslan,"Bulunduğumuz bölge tarihi zenginlikleri olan bir bölge. Boyabat ta bunların en önemli merkezlerinden bir tanesi. Biz bölgemizdeki tarihi dokularımızı inşallah imkanlarımız ölçüsünde çok hızlı bir şekilde ihya ederek cazibe merkezi haline getirmeye çalışıyoruz.

Restorasyon çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte esnaflarımız bu güzel tarihi doku içerisinde yurt içinden ve dışından gelecek turistlerin de gelmesiyle cazibe merkezi olacak bu çarşıda bereketli kazançlar sağlamalarını istiyoruz. Bunu da inşallah başaracağız.

Restorasyon çalışmalarının zorlu bir süreç olduğuna değinen Alpaslan "Tabiatıyla bu süreç bir an önce bitirelim düşüncesiyle birlikte, en ince ayrıntılarına kadar tarihi dokuyu yaşatacak teferruatlara dikkat edilecek bir çalışmadır. Bir saat bile gecikmeye tahammülümüzün olmadığı gibi, bir ayrıntıyı bile atlamadan yürütülecek çalışmanın içerisindeyiz.

Sayın vekilimizle birlikte restorasyon çalışmalarını takip edeceğiz. Esnafımızın en az mağduriyetle tarihi çarşımızı tarihle buluşturacağız. Süreç zorlu bir süreç ama iş nihayetlendiğinde çekilen sıkıntılara değdi, diyebileceğimiz güzellikleri görüp yaşayacağız inşallah. Allah yardımcımız olsun." dedi.

Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan'a ziyareti için teşekkür edip, Boyabat'ın bölgenin en saygın şehirlerinden bir tanesi olduğunu, Çanakkale'ye en çok evladını gönderen ve en çok şehit veren bir ilçedir dedi.

Çakıcı, "Bir şehri şehir yapan, kimliğidir. O kimliği oluşturan değerler de Boyabat'ta var. Kale, çarşı ve mahalle bütünlüğünü sağlayan Türkiye'deki ender şehirlerden bir tanesi. Hem devletimiz hem de şahsınız tarafından Boyabat'ımıza değer veriyorsunuz, önem veriyorsunuz. Şehri şehir yapan değerleridir. Biz de bu çarşıya değer verip sahip çıkmakla geçmişine tarihine sahip çıkmış oluyoruz. Ben şehrim adına esnaflarımız adına size teşekkür ediyorum. " dedi.

Bakan Yardımcısı Alpaslan'a ziyaret ve destekleri için teşekkür eden Orta Çarşı esnaları da kendilerine Boyabat pirincinden elde edilen sabun, Boyabat görselli çanta ve yöresel başörtüsü pıta hediye ettiler.

Ziyarette  AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, Boyabat Kaymakamı Mehmet Nuri Çetin, Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, Çerkeş Belediye Başkanı Hasan Sopacı, Samsun Rölöve ve Anıtlar Müdürü Ali Sarıalioğlu, Sinop Kültür ve Turizm İl Müdürü Metin Süren, Sinop Müze Müdür Vekili Mehmet Çöndür, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Nihat Aydın, İlçe Emniyet Müdür Vekili Komser Erdal Kopar, Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Yaylaoğlu ve diğer ilgililer bulundu.

Mahmut Coşkun

Güncelleme Tarihi: 10 Haziran 2021, 22:46
YORUM EKLE
YORUMLAR
y.hizmetli
y.hizmetli - 3 yıl Önce

yardımcı hizmetliler kadro bekler sayın bakanım.2005 den beri bekliyoruz bizde mübaşirlerde olduğu gibi (gih) kadrosu bekleriz.

SIRADAKİ HABER

banner115

banner124

banner138